اگر به شما گفته شود به بیماری پریودنتال مبتلا شده اید و نیاز به عمل جراحی لثه و پیوند لثه دارید، مهم است که با تفاوت بین جراحی قدیمی لثه (که در آن از چاقوی جراحی و بخیه استفاده می شود) و جراحی لثه لیزر دندان آشنا باشید. در روش جراحی قدیمی از یک چاقوی جراحی لثه برای کنار زدن بافت لثه جهت مشاهده زیر آن و تمیز کردن حفره بین دندان و لثه و کاهش عمق آن استفاده می شود. اما از مزایای پیوند لثه به روش جدید به منظور کاهش عمق حفره بخشی از بافت لثه برداشته می شود. در بسیاری از موارد هنگام جراحی لثه می توان از پیوند استخوان یا موارد جایگزین آن به منظور متصل کردن مجدد بافت لثه به سطح ریشه دندان استفاده کرد.
هر چند در بعضی موارد تنها راه برای درمان بیمار استفاده از عمل جراحی قدیمی است، اما در اکثر موارد امکان درمان با روش جراحی لثه با لیزر با سطح تهاجم کمتر و نیز امکان راحتی بیشتر بیمار، وجود دارد. بیماری یا عفونت لثه و خون ریزی لثه التهابی است که بافت اطراف دندانها که وظیفه نگه داشتن آنها را در دهان بر عهده دارد، تحت تاثیر قرار میدهد و در اکثر مواقع در نتیجه عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان ایجاد میگردد.
فهرست مطالب
- جراحی لثه با لیزر چیست؟
- کاربرد لیفت لثه چیست؟
- روش جراحی لثه با لیزر چگونه است؟
- تفاوت های اصلی بین جراحی قدیمی و جراحی لثه با لیزر چیست؟
- لبخند لثه ای چیست؟
- فواید لیفت لثه با لیزر چیست؟
- معایب لیفت لثه با لیزر بیشتر است یا تیغ جراحی؟
- عوامل تأثیر گذار بر هزینه لیفت لثه چیست؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
جراحی لثه با لیزر چیست؟
عفونت لثه یکی از شایعترین مشکلات دهان و دندان است. جهت پاکسازی لثه از عفونت یا آلودگیهای موجود راههای مختلفی مانند جراحی لثه وجود دارد. یکی از روشهای جراحی لثه که اخیراً بسیار مورد توجه قرار گرفته، جراحی با لیزر است. تا به امروز از جراحیهایی که با لیزر انجام میشود استقبال زیادی شده است؛ چرا که جراحی در گذشته فرایندی زمانبر بود و معمولاً موجب صرف نظر بیمار از انجام جراحی لثه میشد. عمل لثه با لیزر علاوه بر اینکه جراحی را روانتر کرده است، دقت عمل را افزایش و خطا را نیز کاهش داده است. اما باید گفت که اولین درمان برای درمان لثه، جراحی نیست؛ بلکه جراحی زمانی انجام میشود که هیچ درمان دیگری برای لثه وجود نداشته باشد.
لازم به ذکر است که باید از لثهای که جراحی کردید، مراقبت بیشتری داشته باشید؛ چرا که لثهی درمان شده ممکن است فرد را بیشتر مستعد ابتلا به بیماریهای زمینهای کند و معمولا متخصص لثه در تهران عمل لثه با لیزر را نیز انجام میدهد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله درباره لبخند لثه ای را بخوانید.
کاربرد لیفت لثه چیست؟
لیفت لثه برای افرادی که با مشکلات زیر دست و پنجه نرم میکنند کاربرد دارد :
- نامتناسب بودن فرم استخوان فک
- پیشروی بافت استخوانی اطراف دندانها
- کوتاه بودن لب بالایی
- پوشش بافت لثهای بیش از حد به طوری که مقداری از سطح دندانها را میپوشاند.
- تحلیل لثه
قبل از انجام عمل لیفت لثه از محکم بودن ریشههای دندان خود اطمینان حاصل کنید زیرا اگر ریشه دندانها محکم نباشد نمایان کردن بخش اعظمی از دندان ساختار آن را به خطر میاندازد.
روش جراحی لثه با لیزر چگونه است؟
لیزر یک روش درمانی موثر برای بهبود سطح کلی سلامت دندان ها با درد ، خونریزی لثه ، ورم و التهاب کمتر، نیاز کمتر به برداشتن بافت، و دوره ریکاوری کوتاه تر در مقایسه با روش های جراحی قدیمی لثه یا درمان های پریودنتال است. به این ترتیب دندانپزشکی با لیزر یک روش درمانی جایگزین برای جراحی قدیمی لثه است که سطح تهاجم کمتر و جذابیت بیشتر برای بیمارانی دارد که به استفاده از سایر روش های جراحی به خاطر ترس یا دوره درمانی طولانی این روش ها، تمایلی ندارند.
جراحی لثه با لیزر نیازی به استفاده از تیغ جراحی یا بخیه زدن دندانپزشک ندارد. این روش دارای حداقل سطح تهاجم است که به این ترتیب حداقل ناراحتی و درد را برای بیمار به همراه دارد. در این حالت امواج لیزر با طول موجی استفاده می شوند که می تواند دارای تاثیر متفاوت بر بافت آسیب دیده و بافت سالم لثه در دهان باشد. این موضوع به معنی اینست که لیزر کاملاً بی خطر است و می تواند در هنگام جراحی زیبایی لثه بدون نیاز به نگرانی خاص مورد استفاده قرار گیرد. در حقیقت امکان استفاده از لیزر برای برداشتن بافت آسیب دیده لثه و حذف باکتری های مضر بدون وارد کردن آسیب، ایجاد برش، یا برداشتن بافت سالم لثه وجود دارد!
تفاوت های اصلی بین جراحی قدیمی و جراحی لثه با لیزر چیست؟
تفاوت های اصلی بین جراحی قدیمی لثه و جراحی لیزر لثه به منظور درمان بیماری های لثه به شرح زیر هستند:
درد:
جراحی زیبایی لثه به روش قدیمی برای بیمار دردناک است و به همین خاطر هنگام استفاده از این روش نیاز به داروی مسکن و دوره استراحت وجود دارد. به همین خاطر بسیار از بیماران به منظور اجتناب از درد ناشی از جراحی لثه از ایمپلنت و مراحل کاشت دندان استفاده می کنند. از مزایای جراحی لثه با لیزر، ناراحتی بسیار کمتر آن برای بیماران است. در این حالت تقریباً نیازی به تجویز داروهای مسکن برای بیمار وجود ندارد و بیمار می تواند بلافاصله پس از درمان توسط متخصص ایمپلنت دندان فعالیت های عادی خود را آغاز کرده و به سر کار خود باز گردد.
عقب رفتگی لثه:
به خاطر اینکه روش جراحی خنده لثه ای نیازمند استفاده از چاقوی جراحی است، همواره در این حالت احتمال عقب رفتن خط لثه به خاطر برش های ایجاد شده بر روی آن وجود دارد. سوالی که در این حالت مطرح می شود در ارتباط با مقدار عقب رفتن لثه در نتیجه استفاده از این جراحی زیبایی لثه است. در حقیقت روش جراحی قدیمی می تواند باعث عقب رفتن خط لثه از 2 تا 4 میلی متر شود که در مجموع عقب رفتن لثه در افراد تحت درمان برای اصلاح لبخند لثه نما از 10 تا 15 میلی متر مشاهده می شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ناهنجاری های فک را بخوانید.
لبخند لثه ای چیست؟
لبخند لثهای مشکلی است که در آن خط لب بالایی به گونهای است که مقدار بیشتر از حد نرمال از بافت لثه آشکار شده و در معرض دید قرار میگیرد. در برخی موارد تا انتهای ریشه دندان دیده شده و قسمت قابل توجهی از لثه در معرض نمایش قرار میگیرد. لبخند لثهای تأثیر منفی بر زیبایی لبخند شما دارد زیرا در یک لبخند زیبا و سالم فقط دندانهای سفید و مقدار بسیار کمی از لثه دیده میشوند.
مقدار بافت لثه هر فرد به آناتومی شخصی وی بستگی دارد و بسیاری افراد نسبت به دیگران بافت لثهای بیشتری دارند. زمانی که شما از ظاهر لبخند خود راضی نیستید و فکر میکنید که در هنگام خندیدن مقدار زیادی از لثه شما نمایان میشود، میتوانید اصلاح طرح لبخند لثه ای را به روشهای مختلف امتحان کنید. با درمان لبخند لثه ای می توانید آنگونه که همیشه آرزویش را داشته اید، لبخند بزنید.
این شرایط در حالی است که دندانپزشکی با لیزر سطح تهاجم بسیار کمتری دارد و نیازی به بریدن بافت لثه در آن وجود ندارد. به این ترتیب هنگام استفاده از این روش مقدار کمی عقب رفتگی در خط لثه مشاهده شده یا اصلاً عقب رفتگی خط لثه ایجاد نمی شود. این موضوع یکی از تفاوت های با اهمیت بین این دو روش درمانی است، زیرا عقب رفتگی لثه می تواند همواره مشکلات خاص برای بیمار از نظر زیبایی ظاهری و طرح لبخند ایجاد کند و علاوه بر این باعث شود حساسیت دندان ها نسبت به دمای سرد و گرم به شدت افزایش پیدا کند.
فواید لیفت لثه با لیزر چیست؟
در گذشته هنگامی که افراد لثه خود را جراحی میکردند ممکن بود لثه بریده شود و نیاز به بخیه پیدا کند . امروز با پیشرفت تکنولوژی این عمل را میتوان با لیزر انجام داد تا در مدت کوتاه سریعا بهبودی کامل پیدا کند. از مزایای دیگر لیفت لثه با لیزر میتوان به افزایش اعتماد به نفس و زیبایی، دائمی بودن نتیجه، اصلاح لثه های نامتقارن، درمان بیماریهای لثه اشاره کرد .
پیش از عمل، دندانپزشک بی حسی موضعی در ناحیه تحت درمان تزریق میکند و سپس خط لثه را بریده و مجدد شکل میدهد تا خط لثه یکدست و همتراز شده و زیباتر شود. با استفاده از لیزر، رگهای خونی بسته میشوند بنابراین یا خونریزی اتفاق نمیافتد و یا بسیار جزئی است. این عمل خیلی سریع انجام میشود. لثه بسته به نیاز ممکن است بلندتر یا کوتاهتر شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله درباره ارتودنسی کاموفلاژ را بخوانید.
عمل زیبایی لثه به خصوص در شرایطی مفید است که بیمار کار دندانپزشکی زیبایی دیگری نیز میخواهد انجام دهد. مثلا هنگامی که میخواهید ونیر بگذارید، داشتن لثههای همتراز و خوش فرم نتیجه را خیلی بهتر میکند. باید حتما تمام دستور العمل دندانپزشک پس از عمل را به دقت رعایت کنید. اگر مراقب ناحیه درمان نباشید ممکن است بافتها دچار عفونت شوند. مراجعات بعدی به دندانپزشک برای چکاپ، برای حفظ زیبایی لبخند هالیوودی اهمیت زیادی دارد.
معایب لیفت لثه با لیزر بیشتر است یا تیغ جراحی؟
عوارض لیفت لثه با لیزر بسیار کم تر از تیغ جراحی است. امروزه متخصصین بیشتر استفاده از لیزر را برای لیفت لثه پیشنهاد میدهند زیرا از طریق آن بافت های دندان سریعتر بهبود مییابد و کمتر دچار خون ریزی میشود. لیفت لثه با تیغ جراحی معمولاً خون ریزی دارد. بعد از انجام لیفت لثه با لیزر بیماران نیازی به استراحت چند روزه در منزل ندارند بنابراین میتوانند به کارهای روزمره خود رسیدگی کنند. علاوه بر این برای غذا خوردن هم مشکلی پیدا نخواهند کرد. عوارضی که بیماران معمولاً بعد از جراحی با آن روبرو میشوند عبارت است از :
- احساس درد و تورم (افراد سیگاری دچار تورم بیشتری می شوند زیرا نیاز به استراحت دارند )
- خون ریزی
- عفونت لثه
- اختلال در غذا خوردن
- واکنش نسبت به داروی بی حسی و ایجاد شک
- باز شدن بافت لثه (تغییر بافت لثهها به حالت قبل از درمان)
عوامل تأثیر گذار بر هزینه لیفت لثه چیست؟
عواملی که بر قیمت لیفت لثه تأثیر گذارند عبارتند از :
جراحی لثه با لیزر – میزان درمان مورد نیاز
چنان چه تنها یک دندان شما نیاز به درمان داشته باشد هزینه آن کم تر می شود اما اگر کل خط لثه شما نیاز به درمان داشته باشد قطعا هزینه آن بیشتر می شود . در صورتی که برای رسیدن به نتیجه مطلوب به پیوند بافت نرم هم نیاز داشته باشید هزینه لیفت لثه بیشتر خواهد شد .
دریافت بی حسی
هزینه لیفت لثه شامل بی حسی موضعی نیز می شود. اگر حین انجام فرایند استرس زیادی داشته باشید دندانپزشک مجبور میشود از یک آرام بخش قوی برای شما استفاده کند بنابراین هزینه لیفت بیشتر خواهد شد.
جراحی لثه با لیزر – روش های درمان اضافی
همان طور که اشاره شد لیفت لثه اغلب همراه با سایر درمان های زیبایی مانند لمینت و کامپوزیت انجام می شود . چنان چه به درمان اضافی احتیاج پیدا کنید قطعا هزینه آن از لیفت لثه بیشتر خواهد شد.
تجربه و تخصص دندانپزشک
لیفت لثه با لیزر فرایند بسیار حساسی است و نیازمند دقت و ظرافت بالایی میباشد. یک دندانپزشک با تجربه میتواند شما را به نتیجه ای که انتظار دارید برساند. کار با لیزر نیازمند مهارت بالایی است. قطعا دندانپزشکانی که تجربه و مهارت بیشتری دارند هزینه بیشتری هم دریافت خواهند کرد. به تبلیغات لیفت لثه با قیمت ارزان اعتنا کنید زیرا ممکن است اصلاح طرح لبخند شما را به خطر بیندازد. به گونهای که بعدا مجبور شوید چندین برابر هزینه کنید تا عوارض جانبی آن را از بین ببرید.
جراحی لثه با لیزر – بیمه دندانپزشکی
یکی از عواملی که باعث می شود هزینه لیفت لثه زیاد باشد این است که بیمه آن را پوشش نمیدهد. اگر به منظور از بین بردن بافت های آسیب دیده توسط بیماریهای لثه این درمان نیاز باشد امکان دارد بیمه بخشی از هزینه آن را پوشش دهد. قبل از تصمیم گیری برای ادامه درمان لیفت لثه باید تمامی جوانب را بررسی کنید زیرا تمامی بیمه ها هزینه لیفت لثه با با لیزر را با هدف درمان پرداخت نمیکنند.
سخن پایانی
شما در این مقاله با لیفت لثه با لیزر آشنا شدید. همچنین از مراحل انجام و مزایا و معایب آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
با توجه به نوع جراحی گاهی لازم است برای پیشگیری از خونریزی و مسدود کردن نقاط جراحی، از بخیه استفاده شود. در این صورت برای نگه داشتن بافت لثه در جای خود، دندانپزشک از بخیههای قابل جذب کمک میگیرد.
پس از جراحی با لیزر جهت بهبود سریعتر لثه، دندانپزشک توصیههای لازم را برای بیمار توضیح میدهد. برای پیشگیری از عفونت، دندانپزشک از تجویز آنتیبیوتیک کمک میگیرد و لازم است بیمار طبق در دستور در بازههای زمانی مشخص داروها را مصرف کند تا بهترین نتیجه حاصل شود.