دندانپزشکی نوین

درباره ی ارتودنسی دو دندان جلو چه می دانید؟ + ویدیو

آیا شما درباره ارتودنسی دندان های جلو آگاهی دارید؟ اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در مجموع دندان‌های مرتبی دارید ولی فقط در دو دندان جلویی خود دچار مشکل هستید، می‌توانید این مشکل کوچک را نیز رفع کنید تا یک لبخند زیبا داشته باشید. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با آگاهی یک گام به این درمان کاربردی نزدیکتر شوید.

ارتودنسی دو دندان جلو در چه مواردی کاربرد دارد؟

  1. جلو بودن بیش از حد دندان جلو
  2. روی هم قرار گرفتن دندان های جلویی
  3. کج شدن دندان های جلویی

در تمامی مواردی که گفته شد می توان با ارتودنسی دندان جلو مشکل را برطرف کرد. همانطور که از نام این روش پیداست فقط دندان های جلویی ارتودنسی می‌شوند. معمولاً به مشکلی که نیاز به ارتودنسی کردن دندان های جلو دارد مشکل دندان خرگوشی هم گفته می‌شود.

کاربردهای ارتودنسی دو دندان جلو

به دلیل اینکه فرد در زمان صحبت کردن یا خندیدن اولین چیزی که از داخل دهانش نمایان می شود دندان های جلویی اوست. بنابراین ظاهر آن‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. می تواند اعتماد به نفس فرد را تحت تاثیر قرار دهد. فرد می‌تواند با استفاده از روش ارتودنسی دندان خرگوشی مشکل خود را برطرف نماید. بدین ترتیب ظرف مدت کوتاهی اعتماد به نفس از دست رفته خود را بازگرداند.

بیشتر مشکلاتی که می توان با استفاده از ارتودنسی دندان های جلویی آنها را حل کرد به مشکل جلوزدگی بیش از حد دندان ها مربوط می شود. همین مشکل دارای دو نوع مختلف است. بسته به نظر پزشک متخصص ارتودنسی باید هر کدام را با روش خاصی درمان نمود.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: آنچه درباره ی تغییر رنگ لثه باید بدانید

سیر تا پیاز ارتودنسی کاموفلاژ

چه عارضه هایی جلوزدگی دندان را بدنبال دارند؟

عارضه های دندانی مربوط به جلو زدگی دندان عبارتند از:

  1. اورجت
  2. اوربایت

اورجت و اوربایت عارضه هایی هستند که در واقع از نظر ظاهر به همدیگر خیلی شبیه اند. هر دو مشکل ایجاد شده در مورد دندان های جلویی هستند و فک بالا را درگیر می‌کنند. اما از نظر روند ایجاد شدن این مشکلات روی دندان، کاملاً با هم متفاوت هستند.

مشکلات دندان‌های جلو

در مشکل اورجت وقتی فک بالا دچار جلوزدگی دندان می شود در حین اینکه به جلو متمایل شده، یک شیب رو به جلو هم دارد که این مشکل به مرور زمان باعث ایجاد فاصله افقی بین دندانهای بالا و پایین می شود. ولی در عارضه ی اوربایت فقط دندان های رو به جلو هستند که این مشکل باعث می شود دندان ها به هم ساییده شوند و آسیب های ناشی از برخورد دندان های فک بالا با سطح پشتی دندانهای پایین و لثه ها را در پی داشته باشد. همانطور که گفته شد برای ترمیم این دو عارضه نظر متخصص ارتودنسی اهمیت دارد.


درباره‌ی حساسیت دندان چه می‌دانید؟


علل جلوزدگی بیش از حد دندان جلو چیست؟

این عارضه به عوامل مختلفی بستگی دارد که می تواند به مرور زمان ایجاد شود. عواملی که باعث ایجاد عارضه جلوزدگی دندان می شوند عبارتند از:

  • فشار آوردن زبان به دندان جلویی در هنگام بلعیدن و جویدن غذا
  • فشار آوردن زیاد روی دندان ها
  • بزرگ بودن بیش از اندازه دندان های جلو
  • طولانی شدن عادت مکیدن انگشت توسط کودکان
  • متعادل نبودن فک بالا و پایین که این امر در حین رشد به وجود می آید
ارتودنسی دو دندان جلو
  • مشکل ژنتیکی که می تواند از یکی از خویشاوندان نزدیک به ارث برسد
  • تومور و کیست های موجود در فک
  • مصرف طولانی مدت پستانک در کودکان
با اعتماد به نفس بخندید _ دندانپزشکی زیبایی

برای مطالعه بیشتر: لمینت دندان + از انواع آن تا عوارض احتمالی بعدی


ارتودنسی دو دندان جلو با چه روش هایی انجام می شود؟

برای ارتودنسی دندان جلو، می‌توان از ارتودنسی متحرک و یا انواع مختلف براکت‌های ثابت ارتودنسی استفاده کرد. این بستگی به تشخیص ارتودنتیست دارد. در هر صورت اگر امکان استفاده از روش ارتودنسی فقط چند دندان مهیا بود، این تکنیک به چند طریق ممکن است صورت پذیرد.

اگر میزان انحراف دندان جلو متوسط تا زیاد باشد، باید از روش ارتودنسی معمول برای بیمار استفاده کرد. به این معنی که طول دوره درمان مثل طول دوره ارتودنسی معمولی است و بین یک و نیم تا دو سال زمان می‌برد.

اگر میزان انحراف و ناهنجاری دندان زیاد نباشد، می‌توان با ارتودنسی شش ماهه مشکل دندان جلو آمده را برطرف کرد. در روش ارتودنسی شش ماهه، مدت زمان شش ماه به صورت میانگین در نظر گرفته شده است و بسته به شرایط بیمار و تشخیص ارتودنتیست، ممکن است کمتر یا بیشتر شود.

روش‌های ارتودنسی دو دندان جلو
Mouth with braces

در بعضی موارد، بیماران با ظاهر ارتودنسی مشکل دارند و تمایلی ندارند سیم‌های ارتودنسی در طرح لبخند آنها و یا هنگام صحبت کردن، پیدا باشد. در این شریط، اگر مقدور باشد، دندانپزشک می‌تواند از ارتودنسی نامرئی استفاده کند. علاوه بر آن براکت‌هایی موسوم به براکت پشت دندانی وجود دارد که در صورت استفاده از آن‌ها در ارتودنسی دندان جلو، مشکل مشخص بودن تجهیزات ارتودنسی حل خواهد شد.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: لق شدن دندان دائمی خطری جدی


درمان ارتودنسی چقدر طول می کشد؟

مدت زمان ارتودنسی در سن های متفاوت یکی از اصلی ترین عواملی است که در سلامت ارتودنسی دندان های افراد موثر است. مدت درمان با توجه به نوع و میزان مشکل دندانی فکی ایجاد شده، سن فرد مراجعه کننده، میزان همکاری بیمار با متخصص ارتودنسی و باید و نبایدهای آن، شرایط جسمانی فرد تحت درمان ارتودنسی، درآوردن یا درنیاوردن دندان ها و غیره متفاوت است. ولی به طور معمول مدت زمان درمان ارتودنسی در حدود بیست و چهار ماه است. احتمال دارد در برخی موارد، درمان تا چندین سال به طول بینجامد.بهترین زمان انجام ارتودنسی چه سنی ست؟

آشنایی با کامپوزیت دندان و تاثیرات آن بر زیبایی با فیلم + بررسی انواع کامپوزیت و مراقبت از آن

بهترین زمان ارتودنسی دندان جلو می تواند در هر سنی باشد ولی اگر این اتفاق در سنین پایین تر بیفتد به این دلیل که لثه ها و دندان های فرد هنوز حالت نرمی خود را حفظ کرده اند راحت تر شکل می گیرند و رو به عقب حرکت می‌کنند. بنابراین اگر بخواهیم زمان مناسب برای انجام ارتودنسی دندان جلو را اعلام کنیم در سنین پایین یعنی بین کودکی و نوجوانی است.

سن مناسب ارتودنسی

امروزه ارتودنسی دندان جلو در هر سنی انجام می شود و تقریبا محدودیت سنی برای انجام آن وجود ندارد.


جهت آگاهی: سیر تا پیاز اپن بایت + از علل تا درمان آن


سخن پایانی

در این نوشتار درباره ارتودنسی دو دندان جلو خواندیم. توجه داشته باشید که ارتودنسی دو دندان جلو به این معنا نیست که نصب براکت و سیم ها، تنها بر روی این دو دندان ها انجام می گیرد. بلکه ارتودنتیست از تمامی دندان ها برای مرتب کردن دو دندان جلو کمک گرفته و براکت ها را بر روی همه دندان ها قرار می دهد. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم تجربیات و نظرات خود را در کامنت بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا