دندانپزشکی نوین

چه مدت بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟

جای خالی دندان هنگام لبخند زدن یا صحبت کردن آزاردهنده است و موجب کاهش اعتماد به نفس فرد می‌شود. ایمپلنت دندان روشی پرطرفدار برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته است که عوارض کمی دارد. اما مسئله بااهمیت این است که چه مدتی بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت انجام داد.

این مطلب پاسخ جامعی به این سوال می‌دهد؛ با ما همراه باشید.

 ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت یکی از تجهیزات پرکاربرد در دندانپزشکی است که برای نگه داشتن یک یا چند دندان مصنوعی از آن استفاده می‌شود. دلایل مختلفی برای استفاده از ایمپلنت دندان وجود دارد؛ ممکن است دندان تحلیل رفته باشد یا بقایایی از دندان آسیب دیده در دهان باقی مانده باشد.

اولین اقدام برای جایگزین کردن دندان با ایمپلنت، کشیدن دندان است. اما نکته با اهمیت این است که متقاضی کاشت چه مدتی بعد از کشیدن دندان باید برای کاشت ایمپلنت اقدام کند تا عوارض کاشت به حداقل برسد و ایمپلنت با دندان‌های دیگر هم‌تراز باشد.

ضرورت کاشت ایمپلنت دندان در زمان مناسب

درصورتی که بعد از کشیدن دندان، در زمان مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام نشود و جای آن خالی بماند، دندان‌های دیگر به سمت فضای خالی بین دندان‌ها حرکت می‌کنند و کج می‌شوند. به این ترتیب حالت اولیه و مرتب دندان‌ها از بین می‌رود. به همین دلیل لازم است فرد متقاضی کاشت در زمان مناسب اقدامات لازم را انجام دهد. 

زمان مناسب ایمپلنت بعد از کشیدن دندان

پس از بررسی ضرورت فاصله زمانی بین کشیدن دندان و جایگذاری ایمپلنت لازم است اطلاعاتی هم درباره زمان مناسب انجام آن بدانیم. واقعیت این است که بعد از کشیدن دندان در 4 دوره زمانی می‌توان برای کاشت ایمپلنت اقدام کرد که شامل موارد زیر است.

همه چیز درباره دندان عقل نهفته + آیا کشیدن دندان عقل بدون بخیه امکان پذیر است؟

کاشت ایمپلت دندان فوری

کاشت ایمپلنت فوری برای کسانی مناسب است که نمی‌خواهند حفره خالی دندانی را تحمل کنند و تمایل دارند هر چه زودتر آن را با کاشت جایگزین کنند. البته منظور از فوری بودن کاشت، بازه زمانی حداقل 2 ماهه است.

البته این شیوه برای همه افراد مناسب نیست؛ کسانی می‌توانند از ایمپلنت فوری دندان استفاده کنند که فضای خالی استخوان فک‌ آن‌ها توانایی محافظت از پایه ایمپلنت را داشته باشد. زیرا طی فاصله زمانی 2 ماهه بافت اولیه لثه بهبود پیدا می‌کند که موجب کاهش عوارض کاشت می‌شود.

هر چقدر زمان کاشت به پایان بازه زمانی 2 ماهه نزدیک‌تر باشد، احتمال موفق بودن کاشت بیشتر می‌شود و قاعدتا ایمپلنت زیباتر خواهد بود.

مزایای ایمپلنت فوری دندان شامل موارد زیر است.

  • عوارض و درد محدود
  • محافظت از بافت لثه
  • جوش خوردن سریع استخوان فک با لثه
  • استفاده از روکش موقت و حفظ زیبایی ظاهری بیمار

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت فوری دندان

  • استفاده از کمپرس یخ
  • استفاده از دهان شویه یا آب‌نمک
  • افزایش مصرف مایعات
  • ممانعت از انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین به مدت دو هفته

ایمپلنت استاندارد

همان‌طور که گفتیم کاشت کمتر از دو ماه با عنوان کاشت ایمپلنت فوری شناخته می‌شود. در صورتی که اقدامات کاشت پایه ایمپلنت در بازه زمانی 2 تا 4 ماهه انجام شود، ایمپلنت استاندارد خواهد بود.

مزیت ایمپلنت استاندارد این است که بعد از کشیدن دندان و با گذشت زمان استخوان فک بیمار بهبود پیدا می‌کند و جراح به‌راحتی می‌تواند فضای مورد نیاز برای کاشت را با دریل ایجاد کند.

مزیت دیگر ایمپلنت استاندارد نسبت به ایمپلنت فوری این است که بهبود وضعیت استخوان فک موجب مستحکم شدن بیشتر آن می‌شود. در واقع دلیل نام گذاری این روش با عنوان استاندارد این است که کیفیت ایمپلنت رضایت‌بخش است.

ارتودنسی متحرک چیست و چه تفاوتی با ارتودنسی ثابت دارد؟ + بررسی مزایا و معایب آن

کاشت ایمپلنت تاخیری

تکنیک ایمپلنت تاخیری به کیفیت و حمایت استخوانی بیمار بستگی دارد و تا زمان ترمیم بافت نرم به تاخیر می‌افتد. با این حساب این شیوه حداقل 4 ماه بعد از کشیدن دندان قابل انجام است.

البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که در برخی از بیماران ممکن است بهبود استخوان فک تا 6 ماه هم طول بکشد.

به همین منظور پزشک قبل از کاشت ریشه، وضعیت استخوان فک را بررسی و معاینه می‌کند تا در لثه یا فک بیماری خاصی ایجاد نشده باشد. در صورت نبود مشکل پزشک می‌تواند استخوان فک را دریل کند و پایه ایمپلنت را داخل فک قرار دهد.

کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر زیاد

آخرین بازه زمانی برای قرار دادن پایه ایمپلنت یک سال بعد از کشیدن دندان است. در واقع این زمان آخرین فرصت برای جایگذاری دندان از دست رفته است که نیاز به بررسی وضعیت فک دارد. پزشکان در این روش میزان تراکم استخوان را با عکسبرداری اشعه ایکس بررسی می‌کنند تا احتمال موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت را تخمین بزنند.

همچنین همان‌طور که در ایمپلنت تاخیری، وضعیت سلامت لثه‌ها بررسی می‌شود، در این شیوه هم لازم است پزشک از سالم بودن لثه‌ها اطمینان داشته باشد.

چه مدتی بعد از کشیدن دندان قابلیت ایمپلنت دندان از دست می‌رود؟

یکی از سوالات متداول درباره زمان کاشت ایمپلنت این است که چه مدتی بعد از کشیدن دندان دیگر امکان کاشت ایمپلنت وجود ندارد. زیرا بسیاری از افراد بعد از کشیدن دندان برای پر کردن جای خالی آن به‌موقع مراجعه نمی‌کنند و استخوان فک تحلیل می‌رود.

چه غذاهایی بعد کامپوزیت بخوریم؟

شاید تصور کنید در چنین وضعیتی هیچ روش درمانی مناسبی وجود ندارد. اما واقعیت این است که با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی و تکنیک‌‌های پزشکی روش‌های مختلف پیوند لثه و پیوند استخوان فک مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

کسانی که دچار تحلیل استخوان فک شده باشند و قابلیت کاشت پایه ایمپلنت را از دست داده باشند، باید جراحی پیوند استخوان انجام دهند و مدتی را برای ترمیم استخوان صبر کنند. مدت زمان لازم برای ترمیم استخوان فک بعد از جراحی حدود  6 تا 9 ماه است.

بنابراین مشخص می‌شود بعد از کشیدن دندان هیچوقت برای ایمپلنت دندان دیر نیست و فرد هر زمانی که بخواهد می‌تواند می‌تواند برای ترمیم اقدام کند؛ فقط باید به یک دندانپزشک ماهر و باتجربه مراجعه کند.

بهترین زمان کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان

بعد از اینکه با بازه‌های زمانی مختلف برای کاشت ایمپلنت آشنا شدیم، نوبت به این می‌رسد بهترین بازه زمانی بین آن‌ها را معرفی کنیم. واقعیت این است که ایده‌آل ترین زمان برای کاشت ایمپلنت دندان بلافاصله بعد از کشیدن دندان است. زیرا تاخیر و فاصله طولانی بین کشیدن دندان و قرار دادن پایه، مشکلات و عوارضی را برای فرد ایجاد می‌کند. بنابراین لازم است فرد سختی بیشتری را تحمل کند و هزینه بالاتری بابت رفع آن بپردازد.

عوامل تاثیر گذار در انتخاب زمان مناسب کاشت چیست؟ 

انتخاب زمان مناسب کاشت به جز تمایل متقاضی به موارد زیر هم بستگی دارد.

  • محل کشیدن دندان یا محل افتادن آن

محل کشیدن دندان در تعیین زمان جایگذاری پایه تاثیرگذار است. به طور مثال کسانی که قصد دارند دندان‌های فک بالا را با این روش ترمیم کنند حداقل 2 ماه زمان لازم دارند. اما جایگذاری پایه ایمپلنت در دندان‌های فک پایین به زمان بیشتری نیاز دارد.

  • شرایط عمومی متقاضی کاشت
درباره ی ارتودنسی دو دندان جلو چه می دانید؟ + ویدیو

وضعیت سلامت بیمار از عوامل مهم دیگری است که در انتخاب بهترین بازه زمانی تاثیرگذار است. به طور مثال کسانی که روحیه خوبی دارند، استرس ندارند، بیماری لثه ندارند می‌توانند بازه‌های زمانی کوتاه را انتخاب کنند. همچنین متقاضیانی که قند خون بالا و کنترل نشده دارند، به دلیل وضعیت استخوان‌ها نمی‌توانند از ایمپلنت انتظار اثربخشی داشته باشند. زیرا استخوان فک این افراد پودر مانند است.

به جز این موارد، کیفیت تراکم استخوان و تشخیص پزشک هم برای انتخاب زمان مناسب برای ایمپلنت دندان اهمیت دارد.

آیا میزان ماندگاری ایمپلنت به نوع روش کاشت بستگی دارد؟

نگرانی بسیاری از افرادی که قصد انتخاب بهترین شیوه ایمپلنت دندان دارند این است که گمان می‌کنند زمان‌های متفاوت کاشت ایمپلنت، ماندگاری متفاوتی با هم دارند. اما درواقع بازه زمانی بعد از کشیدن دندان تا کاشت پایه تاثیری در ماندگاری ایمپلنت ندارد.

آنچه در ماندگاری ایمپلنت و کاهش عوارض تاثیرگذار است، نحوه مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان است. در صورتی که از ایمپلنت دندان به خوبی مراقبت شود، طول عمر آن بین 15 تا 20 سال است. البته ممکن است طی این مدت تاج دندان خراب شود یا آسیب ببیند که می‌توان آن را تعویض کرد.

طول مدت جراحی ایمپلنت دندان چقدر است؟

طول مدت زمان ایمپلنت دندان بستگی به تخصص دندانپزشک و وضعیت لثه‌ها دارد. اما معمولا هر جلسه درمانی بین 30 تا 120 دقیقه زمان نیاز دارد. همچنین فرایند کاشت چند جلسه طول می‌کشد که ممکن است برای برخی از بیماران تا چند ماه هم طول بکشد. 

چه کسانی نمی‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟

میزان موفقیت ایمپلنت دندان ببیشتر از 95 درصد است و کسانی که به خوبی از آن مراقبت می‌کنند می‌توانند خطرات ایمپلنت ناموفق را کاهش دهند. کسانی که از این شیوه استفاده می‌کنند باید مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

آشنایی با کامپوزیت دندان و تاثیرات آن بر زیبایی با فیلم + بررسی انواع کامپوزیت و مراقبت از آن

این افراد حداقل 3 ماه نباید غذای سفت بخورند. زیرا فشار زیاد موجب آسیب دیدن پایه می‌شود و فرد باید تا زمانی که استخوان فک به خوبی جوش بخورد مراقبت لازم را انجام دهد. همچنین افرادی که از این شیوه درمانی استفاده می‌کنند باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنند.

با این حال، افراد زیر بهتر است ایمپلنت دندان انجام ندهند یا شرایط را برای دندانپزشک توضیح دهند تا آن‌ها را راهنمایی کند.

  • افرادی که سیگار می‌کشند.
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
  • افرادی که عادت دندان قروچه دارند.
  • کودکان و نوجوانان هم نمی‌توانند از ایمپلنت فوری استفاده کنند.
  • خانم‌های باردار بهتر است کاشت ایمپلنت را تا زمان زایمان به تاخیر بیندازند.

جمع بندی

کاشت ریشه یا ایمپلنت دندان بهترین شیوه برای پر کردن جای دندان‌های خالی است که در بازه‌های زمانی مختلفی بعد از کشیدن دندان قابل انجام است. در این مطلب شما را با انواع ایمپلنت بر اساس بازه زمانی بین کشیدن یا افتادن دندان و کاشت پایه آشنا کردیم. امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید باشد و تحت نظر یک دندانپزشک ماهر، در یک کلینیک دندانپزشکی مجهز و باسابقه ایمپلنت دندان را انجام دهید.

منبع: https://drmortezaghaderi.com/

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا