پزشکی - سلامت

همه چیز درباره بیماری هموروئید

بواسیر یا همان هموروئید امروزه در بین جوامع مختلف پیشرفت بسیار زیادی داشته است و تقریبا می توان گفت که بیش از 60 درصد افراد دنیا حداقل یکبار به این مشکل مبتلا خواهند شد که تعداد بسیار اندکی از آنها نیاز به درمان جدی خواهند داشت که ما در این مقاله می خواهیم در رابطه با همان تعداد صحبت کنیم.البته ت اصلی بر روی بواسیر داخلی خواهد بود که به نسبت کمتر دیده می شود و از آن طرف درمان های خانگی بر رویش اثر کمتری دارد.

خب قبل از اینکه بخواهیم روش های درمانی و جلوگیری از بواسیر را به شما دوستان آموزش دهیم,می بایست با خود بیماری و اینکه علائمش چیست آشنا شوید.به طور کلی بواسیر زمانی به وجود می آید وریدهای اطراف مقعد در اثر فشار بیش از اندازه دچار تورم و التهاب می شوند که این مشکل به مرور زمان بیشتر و بیشتر شده و باعث به وجود آمدن بافت افتاده خواهد شد.در نظر داشته باشید که رگ های متورم در ابتدا به راحتی قابل تشخیص نیستند و تنها درد و خونریزی هستند که می توانند شما را در تشخیص این مشکل یاری کنند.


فهرست مطالب


هموروئید یا بواسیر چیست؟

بواسیر به انگلیسی hemorrhoid یا هموروئید یکی از بیماری های دستگاه گوارش است که باعث ایجاد زائده در قسمت خروجی مقعد می‌شود. در بواسیر ورید‌های ناحیه تحتانی راست‌روده و مقعد متورم و بزرگ می‌شود و کشیدگی دیواره این عروق باعث تحریک می‌شود. توجه داشته باشید که هموروئید در زنان باردار شیوع بیشتری دارد.

همچنین با افزایش سن احتمال ابتلا به هموروئید بیشتر می‌شود. گرچه هموروئید دردناک و ناخوشایند است، اما به‌راحتی قابل پیشگیری و درمان است. به دلیل اینکه هموروئید با گذشت زمان بدتر می‌شود، پزشکان پیشنهاد می‌کنند که به محض ظاهر شدن باید درمان شود. گاهی اوقات برای درمان بواسیر به دارو و عمل جراحی نیاز است.

بواسیر چگونه بوجود میاد؟

اگرچه که انواعی از هموروئید مانند بواسیر پنهان، بواسیر پیشرفته، بواسیر طولانی مدت و بواسیر غیر خونی و خونی وجود دارد، اما در بیشتر موارد این بیماری به دلیل کشیده شدن یا تورم سیاهرگ‌های اطراف مقعد در اثر افزایش فشار در قسمت تحتانی راست روده ایجاد می‌شود. این اتفاق می‌تواند در اثر زور زدن در هنگام اجابت مزاج یا نشستن طولانی در سرویس بهداشتی ایجاد شود. درباره ارتودنسی دیمون چه می دانید؟

علت بیماری هموروئید چیست؟

وقتی رگ‌های اطراف مقعد شما تحت فشار خروج مدفوع یا اسهال شدید کشیده می‌شوند، ممکن است برجسته یا متورم شوند. به طور کلی، بواسیر می‌تواند در اثر افزایش فشار در راست روده تحتانی به دلایل زیر ایجاد شود:

  • فشار آوردن به خود هنگام اجابت مزاج
  • نشستن روی توالت به مدت طولانی
  • ابتلا به اسهال مزمن یا یبوست
  • چاق بودن
  • باردار بودن
  • داشتن رابطه جنسی مقعدی یا آنال
  • داشتن رژیم غذایی کم فیبر
  • بلند کردن مداوم وزنه‌های سنگین

علت بواسیر در زنان چیست؟

خطر ابتلا به هموروئید برای زنان به علت تغییر تعادل هورمونی، بارداری، زایمان، رژیم غذایی و غیره بسیار زیاد است.

بیماری هموروئید

در ادامه به بررسی دقیق دلایل به وجود آمدن هموروئید در زنان میپدازیم.

بارداری

بارداری می تواند عوارض متعدد و بیشماری را برای مادر به وجود بیاورد. یکی از عوارضی که بیشتر زنان باردار با آن روبرو می شوند بواسیر است. در دوران بارداری وزن و اندازه ی رحم به مرور زمان افزایش می یابد و می تواند به نواحی تحتانی بدن از جمله مقعد آسیب های زیادی وارد کند که بواسیر یکی از آنهاست. همچنین اختلالات هورمونی و کاهش تحرک در ایجاد یبوست و بواسیر نقش مهمی دارند. بواسیر در بارداری به عنوان یکی از عمده ترین علل بواسیر در زنان شناخته می شود.

رژیم دکتر کرمانی

چاقی و اضافه وزن

چاقی و اضافه وزن از مشکلاتی است که برای زنان بیشتر ممکن است رخ بدهد. دوران بارداری و استرس باعث می شود که زنان در برابر چاقی مستعد تر باشند از این رو احتمال بروز بواسیر هم افزایش می یابد. چاقی می تواند باعث ایجاد فشار زیادی در ناحیه ی مقعد شود.

زایمان طبیعی سخت

یکی از عوارضی که در حین زایمان های طبیعی سخت دیده می شود، ابتلای مادر به بواسیر است. در طی فرایند زایمان طبیعی فشارهای زیادی به نقاط تحتانی بدن مادر مثل لگن و مقعد ایجاد می شود و طبیعی است که بافت ها و شریان های این قسمت با آسیب های زیادی روبرو شوند. در نتیجه این رگ ها متورم شده و هموروئید ایجاد می شود.

رابطه ی جنسی مقعد

رابطه ی جنسی مقعدی یکی از غیرمتعارف ترین انواع رابطه ی جنسی است ولی زنان بنا به دلایل زیادی آن را می پذیرند. رابطه ی جنسی مقعدی می تواند آسیب های شدیدی به ناحیه ی حساس مقعد و رگ های آن وارد کند که بواسیر یکی از شایع ترین آنهاست.

یبوست

یبوست در اثر اختلالات گوارشی و نامنظم بودن و کم تحرکی روده ها ایجاد می شود . هنگام یبوست مدفوع به شدت سفت و سخت می گردد و برای دفع آن فشار زیادی به ناحیه ی مقعد وارد می شود که زمینه ساز ایجاد بواسیر است. عوامل زیادی در ایجاد یبوست نقش دارند: اختلالات هورمونی دوران بارداری، کم آبی بدن ، رژیم غذایی کم فیبر ، کم تحرکی ، چاقی و برخی بیماری های گوارشی می توانند در ایجاد یبوست نقش مهمی داشته باشند. مطالعات نشان داده است که زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به یبوست می باشند. 

معرفی انواع بواسیر

بواسیر می‌تواند به دو صورت ایجاد شود:

بیماری هموروئید

بواسیر داخلی

بواسیر داخلی در عمق راست روده ایجاد می‌شود و از بیرون قابل مشاهده نیست. در اغلب مواقع این نوع بواسیر بدون درد است و اکثرا خونریزی مقعدی اولین علائم این بیماری است. زور زدن یا فشار آوردن در برخی از مواقع بواسیر داخلی را تحت فشار قرار می‌دهد که منجر به خارج شدن از مقعد می‌شود. به این حالت «بواسیر برجسته» گفته می‌شود و می‌تواند بسیار دردناک باشد.

بواسیر خارجی

بواسیر خارجی در زیر پوست اطراف مقعد ایجاد می‌شود، به همین جهت قابل مشاهده است. از آنجا که عصب‌های حساس‌تری در این قسمت از بدن وجود دارد، در حالت عادی هم دردناک است. در این صورت وارد شدن فشار هنگام دفع مدفوع ممکن است منجر به خونریزی شود. مطالعه کنید: درباره آناتومی دندان بیشتر بدانید

بواسیر ترومبوز

در صورتی که خون در بواسیر خارجی تجمع پیدا کند، منجر به بواسیر ترومبوز می‌شود که علائمی همچون موارد زیر را به همراه دارد:

  • درد شدید
  • التهاب
  • تورم
  • احساس یک توده سخت در نزدیک مقعد

علائم بیماری هموروئید چیست؟

علائم و نشانه‌های بواسیر معمولاً به نوع بواسیر بستگی دارند. هموروئید خارجی که معمولا زیر پوست اطراف مقعد بروز می‌کند، دارای علائم احساس خارش یا تحریک، درد یا ناراحتی، تورم وخونریزی در ناحیه مقعد است. هموروئید داخلی که در داخل راست روده بروز می‌کند، قابل مشاهده نیست و بندرت باعث ناراحتی می‌شود. اما فشار یا تحریک هنگام دفع مدفوع می‌تواند باعث مشاهده علائمی مانند خونریزی و به رنگ قرمز روشن و گاهی درد و تحریک شود.

اگر خون در بواسیر خارجی جمع شده و لخته (ترومبوز) ایجاد کند، می‌تواند منجر به هموروئید خونی یا ترومبوزه شود که دارای علائم درد شدید، تورم، التهاب و احساس یک توده سفت در نزدیکی مقعد است.

دکتر زنان کیست و دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟ + تفاوت ماما و متخصص زنان و زایمان چیست؟

علائم بواسیر در نوجوانان و کودکان چیست؟

این بیماری حتی در مواردی ممکن است به صورت بواسیر نوزاد اتفاق بیفتد. مهم‌ترین علائم آن در کودکان شامل موارد زیر است:

  • خون قرمز روشن روی مدفوع، دستمال توالت یا در کاسه توالت
  • سوزش و درد در اطراف مقعد
  • تورم یا توده سفت در اطراف مقعد
  • خارش و سوزش

علائم بواسیر در زنان و مردان چیست؟

علائم بواسیر در زنان و مردان مشابه یکدیگر است. امکان دارد شما بتوانید توده قرمز یا برجستگی که از مقعد بیرون زده است، ببینید. می‌توانید برای مشاهده این علامت از آینه استفاده کنید. درصورتی‌که در ناحیه مقعد درد، خارش یا سوزش دارید باید به متخصص داخلی مراجعه کنید.

تشخیص بیماری هموروئید چگونه است؟

پزشک احتمالاً در مورد سابقه پزشکی فرد سؤال می کند و معاینه فیزیکی و سایر آزمایشات را برای بررسی اینکه نوع بواسیر چیست انجام می دهد. آنها ناحیه اطراف مقعد را برای هموروئید خارجی بررسی می کنند که شامل موارد زیر می شود:

  • توده ها
  • پارگی های کوچک در مقعد
  • پوست خراش برداشته
  • هموروئید داخلی پرولاپس

آنها همچنین ممکن است یک معاینه رکتوم دیجیتال برای تشخیص هموروئید داخلی انجام دهند. این کار شامل معاینه دستی مقعد با استفاده از یک انگشت دستکش دار و روغن کاری شده برای بررسی خون، حساسیت و توده ها است.
اگر پزشک بواسیر داخلی را با معاینه رکتال دیجیتال پیدا نکرد، ممکن است از یک دستگاه کوچک به نام آنوسکوپ برای بررسی پوشش مقعد و مقعد استفاده کند. آنها ممکن است بتوانند بواسیر داخلی را به صورت برآمدگی از طریق دستگاه مشاهده کنند. بیشتر بخوانید: با ارتودنسی لینگوال آشنا شوید

بررسی روش‌های درمانی هموروئید

در اغلب مواقع با اقدامات ساده و ابتدایی می‌توانید علائم ناشی از بواسیر را درمان کنید.

بیماری هموروئید

در برخی از مواقع ممکن است نیاز به درمان با دارو باشد، در مرحله نهایی و عدم پاسخ به هیچ درمانی، بیمار نیاز به جراحی خواهد داشت.

۱- درمان خانگی بواسیر چیست؟

همیشه به بیماران توصیه می‌شود هر زمانی که با بیماری یا مشکلی مواجه می‌شوند، ابتدا با راهکارهای خانگی مشکل خود را برطرف کنند، در صورت عدم درمان می‌بایست به پزشک مراجعه کنند. در ادامه همه موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:
علائم ناشی از بواسیر را می‌توان به روش‎های خانگی تسکین داد که این راهکارها به شرح زیر است:

پماد برای درمان بواسیر

کرم‌ها و شیاف‌های بدون نسخه که حاوی هیدروکورتیزون است می‌تواند برای رفع این مشکل بسیار موثر باشد. همچنین پمادهایی هستند که برای بی حسی روی پوست کاربرد دارد.

استفاده از یخ یا کمپرس آب سرد

استفاده از این موارد می‌تواند به رفع التهاب در قسمت آسیب‌دیده بسیار موثر باشد.

حمام آب گرم

حمام آب گرم می‌تواند به رفع خارش و سوزش کمک کند.

استفاده از دستمال مرطوب

استفاده از دستمال‌های خشک در سرویس بهداشتی می‌تواند علائم را بدتر کند، به همین جهت توصیه می‌شود به جای دستمال خشک، نوع مرطوب را انتخاب کنید.

درمان خانگی بواسیر در مردان:

بواسیر به روش های مختلفی درمان می‌شود. روش های خانگی ، گیاهی و استفاده از دارو و پماد میتواند در درمان این عارضه موثر باشد. استفاده از روش های تهاجمی تر مانند جراحی و لیزر میتواند زودتر شما را به نتیجه برساند.

درمان خانگی:

  • رژیم غذایی فیبر دار
  • نوشیدن آب و مایعات
  • دفع به موقع مدفوع
  • استفاده از دستشویی فرنگی
  • اجتناب از زور زدن هنگام دفع مدفوع
  • تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه مقعد
  • کمپرس یخ
  • حمام سیتز
  • استفاده از پماد و دارو با نظر پزشک

درمان خانگی بواسیر در زنان:

درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان از تغییر سبک زندگی آغاز می‌شود. تغییر سبک زندگی به معنای تغییر در رژیم غذایی و عادت‌های اجابت مزاج است. این در حالی است که درمان خانگی عفونت زخم سزارین با یک ماده موثر خانگی امکانپذیر است. برای درمان شقاق بعد از زایمان در خانه می‌توانید کارهای زیر را نیز انجام دهید؛

  1. استفاده از آب گرم برای شست و شوی خود بعد از هر بار اجابت مزاج
  2. نشستن روزانه در وان یا تشت آب گرم به مدت حداقل ۱۰ دقیقه خصوصا بعد از هر بار دفع مدفوع
  3. استفاده از نمک اپسوم در آب گرم و نشستن در آن
  4. استفاده از کمپرس یخ در قسمت مقعد چند بار در روز
  5. عدم نشستن‌های طولانی مدت
  6. نوشیدن آب زیاد
  7. استفاده از غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات
  8. عدم زور زدن و نشستن طولانی در توالت
  9. انجام ورزش‌های کگل برای تقویت ماهیچه‌ها
  10. تمیز کردن ناحیه مقعد بعد از هر بار دفع مدفوع با استفاده از دستمال مرطوب یا پدهای قاعدگی
  11. ادرار کردن و خالی کردن مثانه به صورت زود به زود
  12. هیدراتاسیون و ورزش کردن به صورت منظم
  13. استفاده از فندق افسونگر (هاماملیس انجیلی) و مالیدن آن روی قسمت هموروئید
  14. استفاده از آلوئه ورا و مالیدن آن روی قسمت هموروئید
  15. استفاده از نرم کننده‌های مدفوع برای اجابت مزاج سریع
  16. استفاده از لباس‌های پنبه‌ای و گشاد 
  17. مصرف ملین‌های طبیعی مانند آلو در غذا همچنین مصرف آلو با ماست و شکر هر شب
  18. عدم استفاده از موز
  19. استفاده از انجیر خیس داده شده در آب و نوشیدن آب و خودِ انجیر صبح ناشتا
  20. استفاده از شربت خاکشیر در آب جوش
  21. استفاده از روغن زیتون در آب جوش و خوردن آن به صورت ناشتا
  22. استفاده از پیاز و به همراه دنبه به این شکل که سر یک پیاز کوچک را جدا کرده و مرکز آن را کمی خالی کنید، به طوری که ته پیاز جدا نشود. سپس مرکز پیاز را با روغن دنبه پر کنید و آن را بر روی یک شعله پخش کن بر روی اجاق گاز بگذارید تا روغن کاملا به خورد پیاز برود. سپس این پیاز را بر روی مقعد یا محل همورئید بگذارید و لباس زیر محکمی بپوشید و اجازه دهید شب تا صبح به همین شکل بماند.
  23. استفاده از کوهان شتر به صورت شیاف بعد از هر بار دفع مدفوع
راهنمای خرید عطر زنانه + معرفی پرفروش ترین ادکلن‌های زنانه در ایران

۲- داروی بواسیر چیست؟

برخی از داروهای مسکن مانند آسپرین، ایبوپروفن و استامینوفن ممکن است درد و ناراحتی را تسکین دهد. به‌طور کلی بیشتر داروهای مربوط به بواسیر بدون نسخه به فروش می‌رسند، این موارد می‌تواند شامل پماد، مسکن یا شیاف باشد. در واقع مواردی مانند هیدروکورتیزون جهت تسکین درد و خارش بسیار موثر است. اگر این داروها پس از یک هفته مصرف، موثر نبود بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بررسی‌های جدی‌تری برای شما انجام گیرد.

۳- درمان‌های غیر جراحی

متداول‌ترین روشی که جهت درمان بواسیر به کار گرفته می‌شود، استفاده از «رابربند» است. در واقع این روش جهت درمان سرپایی بواسیر داخلی به کار برده می‌شود، این امر موجب می‌شود تا خونرسانی قطع شود، در نهایت بواسیر کوچک یا قطع خواهد شد.

روش دیگر «اسکلروتراپی» است که این محلول به بواسیر داخلی تزریق می‌شود، در واقع این روش خونرسانی را در قسمتی که بواسیر ایجاد شده، قطع می‌کند. روش‌های دیگر از جمله «فوتو انعقاد مادون قرمز» و «انعقاد الکتریکی» دو گزینه دیگر برای درمان بواسیر هستند.

۴- درمان‌های جراحی

در نهایت اگر هیچ یکی از روش‌های دارو درمانی و دیگر مواردی که برای شما ذکر کردیم موثر نباشد، جراحی جهت برداشتن بواسیر انجام می‌گیرد. این نوع روش درمان به عنوان «هموروئیدکتومی» شناخته می‌شود. همچنین ممکن است نوع دیگر روش درمانی برای بیمار صورت گیرد تا بواسیر پرولاپس جای خود قرار گیرد. تمامی این روش‌ها با بیهوشی عمومی انجام می‌گیرد و در اغلب مواقع بیمار در همان روز ترخیص خواهد شد.

پیشگیری از بیماری هموروئید

هنگامی که مدفوع سفت نباشد، خطر ابتلا به این بیماری به شدت کاهش می‌یابد. علاوه بر این مورد روش‌های دیگری نیز وجود دارد در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:

علت فرورفتگی پوست صورت چیست؟ + معرفی بهترین درمان فرورفتگی جای جوش

تغذیه

مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند میوه، سبزیجات و همچنین غلات کامل منجر به نرم شدن مدفوع می‌شود. به همین جهت نوشیدن مایعات فراوان از خشک شدن مدفوع جلوگیری می‌کند. همچنین می‌توانید از مکمل‌های بدون نسخه جهت رفع یبوست مصرف کنید.

خودداری از فشار زیاد

هنگام دفع، فشار زیادی به خود وارد نکنید؛ چراکه، ممکن است فشار زیادی به رگ‌های راست روده وارد شود و مشکلات بیشتری را برای شما ایجاد کند.

استفاده از سرویس بهداشتی به‌صورت مکرر

افراد نباید منتظر بمانند تا در صورت نیاز به سرویس بهداشتی بروند. هرچه تعداد دفعات استفاده از سرویس بهداشتی کمتر شود، به طبع مدفوع خشک‌تر و دفع سخت‌تر خواهد شد.

فعالیت بدنی

نشستن یا ایستادن طولانی مدت منجر به فشار زیاد به رگ‌ها می‌شود. علاوه بر این، فعالیت بدنی منجر به حرکت مدفوع در روده می‌شود؛ بنابراین، نیاز به دفع مدفوع به‌طور منظم وجود خواهد شد.

داشتن وزنی متعادل

در صورت داشتن اضافه وزن خطر ایجاد بواسیر نیز بیشتر خواهد شد.

پیامدهای عدم درمان بیماری هموروئید چیست؟

عارضه‌های ناشی از این بیماری بسیار نادر است؛ اما، به‌طور کلی می‌تواند مشکلاتی از قبیل موارد زیر را ایجاد کند:

کم خونی

از دست دادن خون به‌صورت مکرر می‌تواند منجر به کم خونی شود. در واقع در این حالت به اندازه کافی گلبول قرمز سالم جهت حمل اکسیژن به سلول‌های بدن وجود ندارد.

قطع خونرسانی

اگر خونرسانی به بواسیر قطع شود، ممکن است احساس درد شدید در بیمار وجود داشته باشد.

لخته شدن خون

گاهی اوقات ممکن است لخته خون در بواسیر ایجاد شود (بواسیر ترومبوزه). این عارضه خطرناک نیست؛ اما، می‌تواند منجر به درد شدید و زخم در بیمار شود. در این مواقع گاهی ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد.

اهمیت بیماری هومورئید چیست؟

بواسیر می‌تواند به صورت ژنتیکی از والدین به فرزند منتقل شود، بنابراین اگر والدین شما دچار آن هستند، به احتمال زیاد گرفتار این مشکل خواهید شد. بلند کردن مداوم وسایل سنگین، چاقی یا فشار ثابت روی بدن می‌تواند خطر هموروئید را افزایش دهد. ایستادن بیش از حد و بدون استراحت و نشستن باعث بواسیر می‌شود. رابطه جنسی مقعدی مداوم و اسهال می‌تواند خطر هموروئید و عوارض آن را افزایش دهد.

اگر حامله هستید احتمال ابتلا به بواسیر نیز بیشتر است. هنگامی که رحم بزرگ می‌شود، روی رگ روده بزرگ فشار آورده و باعث برآمدگی آن می‌شود. بارداری می‌تواند علت بواسیر در زنان باشد و درمان هموروئید در زنان حامله ضروری است.

عوارض هموروئید چیست؟

اصلی ترین عوارض هموروئید:

اتساع و التهاب عروق

متورم شدن عروق داخل کانال مقعد و یا دهانه مقعد از اصلی ترین عوارض هموروئید می باشد. که متعاقبا حساسیت پوست، سوزش و خارش مقعد را می تواند ایجاد کند

خونریزی

از مهمترین و شایعترین عوارض هموروئید خونریزی از مقعد می باشد. باید دقت کنید که رنگ خونریزی می تواند با توجه به نوع هموروئید متفاوت باشد. البته هر نوع خونریزی از مقعد نشانه هموروئید نیست بلکه می تواند علامتی از زخم های روده و معده نیز باشند. اگر شما مبتلا به هموروئید باشید خونریزی به رنگ روشن و تازه از عوارض هموروئید داخلی می باشد که در آن عروق خونی داخل کانال مقعد متورم شده اند. خونریزی رنگ تیره تر از عوارض هموروئیدخارجی ترومبوزه است که شریان های پری آنال را درگیر کرده و لخته های ایجاد شده در عروق به رنگ خون تیره دفع می شود.

عمل لاغری چیست؟ + بررسی و معرفی انواع عمل های لاغری و مزایای لاغری با عمل

مدفوع تیره رنگ

مدفوع تیره رنگ نشانه وجود خون در مدفوع می باشد که می تواند یکی از عوارض هموروئید باشد. البته هر نوع مدفوع تیره رنگ نشانه خونریزی از مقعد نیست و می تواند نشانه از خونریزی از دستگاه گوارش باشد

درد در ناحیه مقعد

درد یکی از شایعترین عوارض هموروئید می باشد. در بعضی موارد با توجه به نوع و شدت هموروئید نیز ممکن است بیمار هیچ نوع دردی احساس نکند. هموروئید داخلی تقریبا بدون درد است زیرا عروق خونی داخل کانال مقعد درگیر می شوند ولی به دلیل وجود اعصاب سوماتیک در هموروئید خارجی این نوع هموروئید همیشه همراه با درد استبنابراین وجود درد بیشتر از عوارض هموروئید خارجی است.

بیرون زدگی هموروئید پرولاپس

در این مورد عروق خونی بعد از اینکه به سمت دهانه مقعد حرکت می کنند همانجا گیر می افتند و دچار اختناق می شوند به طوریکه خونرسانی مشکل شده و احتمال ایجاد لخته خون در هموروئید پرولاپس و یا نکروز در اثر ایسکمی و عدم وجود جریان خون کافی وجود دارد. در این مورد درد شدید و غیر قابل تحمل، خونریزی و چرکی شدن هموروئید از عوارض هموروئید پرولاپس می باشد. از دیگر عوارض هموروئید پرولاپس درد در هنگام نشستن های طولانی مدت به ویژه بر روی سطوح سفت و نیز درد شدید در هنگام دفع مدفوع می باشد

کم خونی یا آنمی

اگر هموروئید بیش از حد خونریزی کند و یا خونریزی به طور مزمن ادامه پیدا کند، گلبولهای قرمز خون کاهش یافته و باعث اختلال در اکسیژن رسانی به بافتها خواهد شد و در نتیجه از عوارض آن احساس خستگی، تنگی نفس، سردرد و سرگیجه به دلیل کمبود اکسیژن در مغز رخ خواهد داد

لخته شدن خون در هموروئید ترومبوزه

هموروئید ترومبوزه زمانی اتفاق می افتد که شریانهای خونی اطراف دهانه مقعد متورم و ملتهب می شوند در اثر این اتساع خون در عروق پری آنال لخته شده و به ترومبوز تبدیل می شوند که از مهمترین عوارض هموروئید ترومبوزه خارجی می باشد. لخته های خون باعث بروز درد غیر قابل تحمل می شوند. و به صورت توده های آبی رنگ از بیرون مقعد قابل مشاهده اند

عفونت باکتریایی

یکی دیگر از عوارض هموروئید عفونت بایکتریایی می باشد. زمانیکه هموروئید خونریزی می کند عفونت و باکتری به بافت پری آنال و مقعد حمله کرده و آن را آلوده می کند. عفونت هموروئید اگر درمان نشود می تواند عوارض جدی مانند نکروز شدن بافت آنال، ایجاد آبسه های چرکی و بروز تب را به دنبال داشته باشد سایر عوارض هموروئید شامل احساس سوزش و تحریک پذیری و حساس شدن بافت مقعد، آسیب به اسفنکتر مقعد و بی اختیاری مدفوع، مسدود شدن دهانه مقعد به دلیل هموروئید پرولاپس یا ترومبوزه و ایجاد زخم هموروئید را می توان نام برد.

سخن پایانی

اگر بواسیر باعث خونریزی مقعد شده است یا درد و ناراحتی ایجاد می‌کند، باید به دکتر مراجعه کنید. گاهی ممکن است خونریزی ارتباطی به هموروئید نداشته باشد و دچار بیماری دیگری باشید. به همین دلیل باید این علامت را جدی بگیرید. پزشک باتوجه‌به علائم و نوع هموروئید بهترین درمان را به شما توصیه می‌کند. خوشبختانه این عارضه قابل‌درمان است و می‌توان علائم آن را تسکین داد.

سوالات متداول

بواسیر بادی یا بواسیر بادکنکی چیست؟

بواسیر بادی اصطلاحی است که به‌نوعی از هموروئید خارجی گفته می‌شود. این نوع زائده باعث ایجاد گوشتی به شکل بادکنک در انتهای رکتوم می‌شود و با درد همراه است.

ویتامین ای باعث درمان بواسیر می‌ شود؟

ویتامین E برای جلوگیری از التهاب بسیار مفید است. شما می‌توانید از روغن ویتامین ای برای تسکین درد و کوچک شدن بواسیرهای کوچک استفاده کنید. دقت داشته باشید ویتامین ای نباید بیشتر از ۱۰ دقیقه روی پوست قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا