دندانپزشکی نوینمشکلات دندان

“لبخند لثه ای” از علل تا درمان

در برخی از افراد لب بالا بیش از حد از لثه فوقانی فاصله می‌گیرد که اصطلاحاً به آن لبخند لثه‌ای می‌گوییم. نمایان شدن لثه‌ فوقانی، ظاهر ناخوشایندی ایجاد می کند. آیا شما فردی با لبخند لثه ای در میان اطرافیان خود دیده اید؟ گاهی افراد دچار این مشکل از خندیدن کامل اجتناب می کنند. این اتفاق خوبی نیست. در این مقاله همراه ما باشید تا با روش های درمان این مشکل آشنا شوید.


برای مطالعه بیشتر: بررسی سایش دندان


لبخند لثه ای چیست؟

از آنجا که زیبایی امری سلیقه ای است، بنابراین تعریف لبخند لثه ای در هر فرد می تواند متفاوت باشد. با این جال، دیده شدن ۴ میلیمتر از لثه برای بسیاری از افراد نامطلوب ارزیابی می شود. با این حال، در این مورد فقط لثه ها تاثیر گذار نیستند. فاکتورهای زیر در تعریف لبخند لثه ای دخیل هستند:

  • میزان بافت مشخص شده لثه در هنگام لبخند زدن
  • سایز و شکل دندان ها
  • طول و میزان حرکت لب بالا در هنگام لبخند زدن
  • وضعیت عمودی فک بالا و دندان ها نسبت به جمجمه

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: درباره ی جرم گیری دندان و مزایا و معایب آن بیشتر بخوانید


علل ایجاد لبخند لثه ای

برخی از دلایل لبخند لثه ای عبارتند از:

  • دیده شدن بافت زیادی از لثه در فک بالا می تواند به دلیل رشد نادرست دندان های جلویی باشد. دندان هایی که با بافت بیش از حد لثه پوشیده شده اند، حتی در مواردی که طول مناسبی دارند، به نظر کوتاه می آیند.
  • ماهیچه ای که کنترل حرکت لب بالایی را برعهده دارد می تواند بیش فعال باشد. در این صورت در هنگام خندیدن لب بالایی بیشتر از حد نرمال بالا می رود و بافت بیشتری از لثه به نمایش گذاشته می شود.
لبخند لثه ای
  • نحوه رشد فک بالا و استخوان آن می تواند باعث بروز لبخند لثه ای شود. به عنوان مثال وجود برآمدگی در فک در ناحیه لثه می تواند باعث دیده شدن لثه در هنگام لبخند زدن شود.
مینای دندان چیست و چگونه از دندان محافظت می کند؟ + چه عواملی باعث فرسایش مینای دندان می‌شود؟

درباره ی ارتودنسی کاموفلاژ چه می دانید؟


درمان های موجود برای لبخند لثه ای

• درمان لیزری در همان روز (در موارد جزئی).
• جراحی تغییر لب
• ارتودنسی برای حرکت دادن دندانها به موقعیت مناسب تر
• جراحی لثه و استخوان برای ایجاد خط لثه سالم و جذاب تر
• جراحی فک و صورت برای اصلاح استخوان

در ادامه برخی از رایج ترین روش های اصلاح لبخند لثه ای توضیح داده می شود:

درمان با لیفت لثه

لیفت لثه یکی از پیشرفت های جدید در دندانپزشکی زیبایی است. این روش درمانی، که به افزایش طول تاج نیز مشهور است، برای بالا بردن و شکل دهی به خط لثه استفاده می شود. اغلب بیماران برای رسیدن به ظاهری بلندتر و متقارن تر در دندان و لثه های خود تحت این جراحی قرار می گیرند. اگر تصور می کنید دچار لبخند لثه ای هستید یا خط لثه شما نامتقارن است، این روش حتما می تواند به شما کمک کند.

درمان لبخند لثه ای

لیفت لثه اغلب در یک جلسه انجام می شود و با بی حسی موضعی بافت نرم انجام می شود. بنابراین زمانی که درد را حس نمی کنید، دندانپزشک شروع به شکل دهی به لثه ها می کند. این کار با استفاده از چاقوی جراحی یا لیزر انجام می شود. انجام این روش با لیزر بسیار سریع تر و دوره بهبودی بیمار کوتاه تر است.

در برخی موارد، ممکن است دندانپزشک فراتر برود و در واقع لثه را از استخوان جدا کند، استخوان را اصلاح کند و آن را بتراشد، سپس لثه را سر جای خود برگرداند و شکل آن را اصلاح کند.

بهترین چسب برای چسباندن دندان مصنوعی شکسته + 6 مدل چسب دندان مصنوعی

اصلاح فرم لب بالا

یکی از علل بروز لبخند لثه ای بالا رفتن بیش از حد لب است. در این حالت دندان های شما کوتاه نیست. بلکه مشکل به عدم تعادل و تناسب بین لثه و لب بالایی ارتباط دارد. بنابراین می توان این طور گفت که دیده شدن لثه به دلیل بیش فعالی عضله لب بالا و بالا کشیدن بیش از حد لب یا اتصال بیش از حد و نزدیک لثه و لب بالا است.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: از دلایل و علائم آبسه دندان چه می دانید؟ + درمان آبسه چیست؟


برش بافت عضلانی (میوتومی)

در این روش، جراح پلاستیک عضله بالا کشنده لب بالا را بین لثه و لب بالا تضعیف می کند (برش بافت عضلانی). این روش با بی حسی موضعی و در مدتی حدود یک ساعت انجام می شود. برش در داخل دهان انجام می شود به نحوی که اسکار زخم از بیرون قابل رویت نیست.

این روش ریسک بسیار پایینی دارد. با این حال، در صورت بروز هر گونه ورم و کبودی، باید به طور کلی در حدود دو هفته از بین برود. در برخی موارد نادر، اختلال حسی نیز ممکن است رخ دهد. در طول جراحی، حرکات گوشه دهان برای ایجاد لبخند زیبا و طبیعی دست نخورده باقی می ماند. این روش نتایجی دائمی و همیشگی دارد.

درمان لبخند لثه ای با بوتاکس

در صورتی که مشکل لبخند لثه ای به دلیل اشکال در فرم لب بالا باشد، عضله لب بیش فعال باشد و لب را بیش از حد بالا بکشد، می توان آن را با چند تزریق کوچک بوتاکس تضعیف کرد. تزریق بوتاکس تضمین می کند که قدرت عضلات بالا کشنده کم می شود و لب تا ارتفاع زیادی بالا کشیده نمی شود. بنابراین لثه شما دیگر زیاد دیده نمی شود. سایر حالات چهره شما طبیعی باقی خواهد ماند.

درمان لبخند لثه ای

در این روش درست در کنار بینی، چند تزریق کوچک بوتاکس انجام می گیرد. مقدار واحد بوتاکس مورد نیاز به قدرت عضله لب شما بستگی دارد. اما به طور کلی ۱۰ واحد بوتاکس کافی است. نتایج حاصل از تزریق بوتاکس بین ۴ و ۹ ماه باقی می ماند. بیمار می تواند بسته به شرایط مالی و زندگی خود این درمان را هر زمان که بخواهد تکرار کند.

سیر تا پیاز ارتودنسی نامرئی

جدا کردن اتصال لب بالا

گاهی اوقات اتصال بین لب بالا و لثه در داخل دهان بیش از حد است. این امر می تواند ظاهر لبخند شما را غیر طبیعی کند. در برخی از افراد این مشکل به حدی توسعه یافته است که لثه ها وقتی که فرد لبخند هم نمی زند دیده می شود. در صورتی که مشکل شما این باشد، کاهش اتصال بین لب بالا و لثه به سادگی می تواند مشکل را رفع کند.

لیزر و درمان لبخند لثه ای

در گذشته، لثه بیمارانی که دچار این مشکل بودند به وسیله یک چاقوی کوچک جراحی بریده می شد، که این روش باعث خونریزی شدید و طول درمان زیاد می گردید. امروزه، با ظهور تکنولوژی لیزر درمانی در دندانپزشکی، و ابزارهایی مانند دیود لیزر، بیماران می توانند در روشی سریع، ساده و تقریبا بدون درد خط لثه خود را با لبخند خود تنظیم نمایند.

درمان لبخند لثه ای

در این روش برای شروع لیزر درمانی لبخند لثه ای، دهان بیمار با استفاده از بی حسی موضعی بی حس می شود تا از بروز هرگونه ناراحتی جلوگیری شود. سپس دندان پزشک با استفاده از یک دیود لیزر به آرامی دور بافت لثه اضافی را برش می دهد و یک نواخت تر می کند. لیزر در حین برش دادن به لثه آن را می سوزاند، در نتیجه مقدار خونریزی و شانس ابتلا به عفونت تا حد زیادی کاهش می یابد. کل روند لیزر درمانی لبخند لثه ای در یک جلسه قابل اجراست.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: بوی بد دهان، معضلی ساده اما دردسرساز

ایمپلنت دیجیتال؛ تکنولوژی جدید کاشت دندان سریع و راحت

سخن پایانی

در این محتوا درباره ی لبخند لثه ای خواندیم. باید متذکر شد برخی بیماری‌ها از جمله قندخون یا فشار خون بالا، بیماری‌های تثبیت نشده قلبی، آنژین صدری یا شش ماه اول بعد از جراحی بای پس قلب باعث محدودیت در هر نوع جراحی لثه می‌شود. همچنین کسانی که کم‌خونی شدید یا هر نوع بیماری سیستم ایمنی دارند، یا قطر لثه آنان به حدی است که با هر نوع دستکاری دچار مشکلات دندانی دیگری می‌شوند، باید از انجام این نوع جراحی امتناع کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا