پروتز دندانیدندانپزشکی نوین

درباره ایمپلنت دندان بیشتر بدانید

ایمپلنت دندان بهترین راه حل برای دندان های از دست رفته است. در واقع ایمپلنت دندان به صورت یک پیچ است که بر روی فک وصل می شود و این امکان را می دهد که تاج دندان مصنوعی به دندان طبیعی وصل شود. شما تجربه ی استفاده از ایمپلنت را دارید؟ در این مقاله به تمام نکات و جوانب پیرامون ایمپلنت دندان می پردازیم. با ما همراه باشید.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت پین هایی هستند که به نام فیکسچر نیز شناخته میشود. این پین ها از تیتانیوم خالص سازگار با بافتهای بدن ساخته شده است. پین یا پایه های ایمپلنت درون استخوان فک به طریق جراحی کاشته میشود. در واقع پایه های ایمپلنت شبیه به ریشه های دندان عمل میکند. پروتز ثابت دندان و یا اوردنچر بر پایه ایمپلنت بر روی این پایه ها قرار می­گیرد.

پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت

پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت درمانی است که فرد دندانهایی کاملا طبیعی و شبیه به دندان های اصلی خواهد داشت. در واقع در این روش، پس از بررسی وضعیت فکی بیمار و امکان درمان، پایه های ایمپلنت در فک کار گذاشته میشود. سپس پروتز دندانی بر روی پایه ها قرار می گیرد. این پروتزها بر روی پایه های ایمپلنت فیکس شده و قابل جابه جایی و در آوردن نیست. پروتز ثابت، دندان هایی طبیعی و ظاهری زیبا به شما خواهد داد.

اوردنچر بر پایه ایمپلنت

اوردنچر بر پایه ایمپلنت یکی دیگر از روش های درمان بی دندانی است. در این روش پس از معاینه پزشک و و بررسی وضعیت فک، پایه های لازم برای ایمپلنت در فک قرار میگیرد. این پایه ها شبیه به مادینگی هستند. سپس دست دندانی که قابلیت قفل شدن در این مادینگی ها را دارد، روی پایه های ایمپلنت قرار می گیرد. میتوان گفت در واقع اوردنچر، ترکیبی از روش ایمپلنت دندان و دست دندان است. دست دندان به تنهایی لق است و به لثه ها در دراز مدت آسیب وارد می کند. اما در این روش، دست دندان بر روی پایه های ایمپلنت به گونه ای فیکس می شود که دندان ها تکان نخواهند خورد. بنابراین فرد با لقی دندان روبه رو نخواهد بود.  و در عین حال میتواند شب ها، دست دندان را از داخل دهان خود خارج کند.

راهنمای انتخاب بهترین رنگ رژ لب

ساختار ایمپلنت دندان

  • بدنه اصلی:

ساختار اصلی ایمپلنت یک پایه تیتانیومی به شکل عمومی پیچ است که با جراحی در داخل استخوان فک کاسته می شود. به این صورت که بعد از برش لثه ناحیه مورد نظر و دسترسی به استخوان فک، با دریل هایی که همسایز پایه است استخوان فک سوراخ شده و این پایه در داخل سوراخ قرار میگیرد.

ایمپلنت دندان
  • اباتمنت:

این قسمت بعد از کار گذاشتن تنه اصلی روی ایمپلنت قرارمیگیرد و برای حفظ و نگهداری پروتز و یا ساختارهای فوقانی سیستم ایمپلمنت بکار میرود و انواع مختلفی دارد که سه نوع عمده اباتمنت ها عبارتند از نوع پیچ شونده، نوع سمان شونده و نوع سوم که به عنوان اتصالات اور دنچری برای دشت دندان کامل و یا پارسیل محکم شده با ایمپلنت بکار میرود.

  • تاج:

این قسمت بعد از قالبگیری در لابراتوار ساخته میشود و فرم روکش و رنگ آن بستگی به فضای موجود و دقت و سلیقه دندانپزشک دارد. وظیفه دندانپزشک این است که با ساخت روکش مناسب برای ایمپلنت ، سطح جونده مناسب جهت تغذیه بیمار و ایز دنگ و فرم مناسب جهت تامین زیبایی مطلوب را فراهم نماید.

تفاوت انواع مختلف ایمپلنت

انواع ایمپلنت و تنوع بالای آنها و تاثیر بزرگ آنها برروی قیمت کاشت دندان یکی از عوامل سردرگم کردن مراجعین شده است. علاوه بر انتخاب نوع ایمپلنت توسط بیمار بر اساس کشور سازنده و قیمت، هنگام انتخاب فاکتورهای زیر در نظر گرفته می شود:

  • قیمت
  • پشتیبانی و کیفیت شرکت سازنده و خدمات پس از فروش
  • میزان استخوان در دسترس
  • میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت
  • اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد، می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.
ایمپلنت دندان دیجیتال: تکنولوژی نوین در جایگزینی دندانها

بنابراین فاکتورهایی بیش از انتخاب بیمار در این موضوع دخیل است.

مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان مزایای زیادی دارد که به موارد مهمی از آن در زیر اشاره می کنیم:

  • بهبود گفتار

با وجود دندان مصنوعی با اتصالات ضعیف، مشکل در گفتار پیدا خواهید کرد. در حالی که ایمپلنت به دلیل ثابت بودن روی فک، به شما اجازه می دهد بدون هیچ نگرانی صحبت کنید .

ایمپلنت دندان
  • غذا خوردن آسان

عمل جویدن غذا با دندان مصنوعی می تواند دشوار باشد. ایمپلنت مانند دندان طبیعی شماست و اجازه خواهد داد که خواراک تان را به راحتی و با خیال آسوده بجوید و میل کنید .

  • بهبود اعتماد به نفس

ایمپلنت دندان لبخند تان را به شما باز می گرداند و به شما کمک می کند تا احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید .

  • بهبود سلامت دهان و دندان

در ایمپلنت دندان، نیازی به تراش دندان های کناری نیست. از آنجایی که دندان های کناری نقشی در ایمپلنت ندارند، بیشتر دندان های شما دست نخورده باقی می مانند؛ که این در بهداشت طولانی مدت دهان و دندان تاثیر گذار است .

  • دوام و ماندگاری

ایمپلنت های دندانی بسیار با دوام هستند و سالهای زیادی ماندگار خواهند بود. با مراقبت خوب، حتا خیلی از ایمپلنت ها تا آخر عمر باقی می مانند .

برای حفظ و بهداشت ایمپلنت دندان چه کنیم؟

به مجردی که ایمپلنت ها در داخل دهان قرار داده می شوند ،باید سطح آنها تمیز نگاه داشته شود.

بهداشت ایمپلنت دندان

وسایل متعددی به تمیز کردن پروتز واباتمنت های ایمپلنت کمک می کند که شامل مسواک های معمولی یا برقی، نخ دندان معمولی،سوپرفلاس، مسواک بین دندانی و…می باشند.

قیمت کامپوزیت دندان

مسواک بین دندانی

نوعی مسواک است که جهت دسترسی و تمیز کردن پایه ایمپلنت و بین دندان ها طراحی شده است. این وسیله شبیه به شیشه شور است. این نوع مسواک برای فضاهایی با اندازه های متفاوت در دسترس اند و با حرکت ساده جلو و عقب که به دفعات بین دندانها صورت می گیرد، عمل تمیز کردن را انجام می دهد.

آب پاش های داخل دهانی

آب پاش های دهانی بهترین وسیله جهت نظافت نواحی ایمپلنت شده دهان می باشد. البته باید به خاطر داشته باشیم این وسائل جایگزین نخ دندان و سوپرفلاس نیستند. این وسیله می تواند پلاک میکروبی و باقی مانده مواد غذایی را بردارد و و لثه را ماساژ دهد.

سوپرفلاس

این نوع نخ دندان از سه قسمت ساخته شده است، یک سر آن از پلاستیک سخت می باشد که می توان ان را از زیر روکش ها وپلهای ثابت رد کرد، قسمت بعدی ابری است که ضخیم تر است و می توان با آن زیر پل ها و پایه های ایمپلنت را به راحتی تمیز کرد و قسمت سوم مثل نخ دندان معمولی عمل می کند و جهت استفاده در دندانهای طبیعی است.

بهداشت اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت

اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت دارای پایه هائی در داخل دهان بیمار و دارای قطعاتی برروی دست دندان بیمار می باشند. باید توجه داشت که پایه های اوردنچر درداخل دهان باید با دقت با استفاده از خمیر دندان حاوی مواد ساینده کم مسواک زده شود. پروتز متحرک بیمار نیز در خارج از دهان با استفاده از مسواک پروتز و مایع صابون غیر معطر یا مایع ظرفشوئی باید شسته شود. باید توجه داشت استفاده از خمیر دندان حتی نوعی که دارای مواد ساینده کم می باشد سبب سایش دندانهای دنچر (دست دندان) می شود.

سیر تا پیاز ارتودنسی کاموفلاژ

سخن پایانی

در این محتوا درباره ی کلیت ایمپلنت دندان و مزایا و بهداشت آن نکاتی را آموختیم. فراموش نکنید که درصورت اقدام برای ایمپلنت حتما به این نکات توجه کنید:

  • از نظر کیفیت و برند آن ایمپلنتی که قرار است برای شما کار کند، مطمئن باشید.
  • هزینه‌های جانبی انجام ایمپلنت را هرچند حدودی همان ابتدا به شما بگویند.
  • متخصص جراح فک و صورت برای شما کار کاشت ایمپلنت را انجام دهد.

اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

https://bit.ly/3m4VfXhhttps://b2n.ir/h33151
https://cutt.ly/cRRkQRUyun.ir/z7087c
https://1ea.ir/czJUHhttp://iwo.ir/ox48g

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا