پزشکی - سلامتزنان

تست پاپ اسمیر چیست و چگونه انجام می شود؟ + چه افرادی نیاز به انجام تست پاپ اسمیر دارند؟

تست پاپ اسمیر، آزمایشی برای کمک به پیشگیری از سرطان دهانه رحم یا تشخیص زودهنگام آن است. دهانه رحم انتهای باریک و تحتانی رحم است که به داخل واژن باز می شود. در طی آزمایش پاپ اسمیر، پزشک سلول های دهانه رحم را جمع آوری کرده و به آزمایشگاه می فرستد. در آزمایشگاه، سلول ها در زیر میکروسکوپ از نظر سرطان یا نشانه هایی که ممکن است سرطانی شوند بررسی می شوند. سلول هایی که ممکن است به سرطان تبدیل شوند، پیش سرطان نامیده می شوند. یافتن و درمان پیش سرطان ها می تواند به پیشگیری از سرطان دهانه رحم کمک کند. تست پاپ اسمیر همچنین روشی قابل اعتماد برای تشخیص زودهنگام سرطان در زمانی که درمان آن آسان تر است، می باشد. اگر می خواهید درباره تست پاپ اسمیر اطلاعات مفیدی کسب کنید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید…

تست پاپ اسمیرچیست؟

آزمایش پاپ اسمیر به بررسی تغییرات غیرطبیعی در سلول های دهانه رحم قبل از تبدیل شدن به سرطان می پردازد. گاهی اوقات سلول های جمع آوری شده در طی آزمایش پاپ اسمیر از نظر HPV نیز بررسی می شوند، ویروسی که می تواند باعث تغییرات سلولی شود که ممکن است منجر به سرطان شود.

تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر و HPV تست های غربالگری سرطان دهانه رحم هستند که قبل از بروز هر گونه علائمی، سرطان را بررسی می کنند. تحقیقات نشان می دهد که غربالگری سرطان دهانه رحم می تواند تعداد موارد جدید سرطان دهانه رحم و مرگ و میر ناشی از این بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد. از پزشک خود بپرسید که کدام آزمایش برای شما مناسب است یا باید هم تست پاپ اسمیر و هم تست HPV انجام دهید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید موضوعات دندانپزشکی کودکان را مطالعه کنید.

چطور کانسیلر بزنیم؟ آموزش استفاده از کانسیلر برای نواحی مختلف صورت

بهترین زمان انجام پاپ اسمیر چه موقع است؟

به طور کلی، اگر بین 21 تا 65 سال سن دارید، باید به طور منظم پاپ اسمیر انجام دهید. اگر بین 21 تا 29 سال سن دارید و آخرین نتیجه آزمایش پاپ شما طبیعی بود، ممکن است پزشک به شما بگوید که می توانید سه سال تا آزمایش بعدی صبر کنید. اگر بین 30 تا 65 سال سن دارید و آخرین نتیجه پاپ اسمیر شما طبیعی باشد نیز بنا بر تشخیص پزشک ممکن است تا سه سال نیاز به تست پاپ اسمیر نداشته باشید.

بیشتر بخوانید: مدت زمان ارتودنسی دو دندان جلو

اگر بیش از 65 سال سن دارید، ممکن است ارائه دهنده شما به شما بگوید که دیگر به آزمایش پاپ اسمیر نیاز ندارید اگر:

  • چندین سال است که آزمایش پاپ اسمیر نرمال داشته اید.
  • جراحی برای برداشتن رحم و دهانه رحم انجام داده اید زیرا بیماری سرطانی نداشتید، مانند فیبروم رحم.

اگر خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان دهانه رحم دارید، ممکن است پزشک شما غربالگری را بعد از 65 سالگی توصیه کند. در صورتی که:

  • در گذشته آزمایش پاپ اسمیر غیرطبیعی داشته باشند.
  • HIV داشته باشند
  • سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند.

اگر زیر 21 سال سن دارید، غربالگری سرطان دهانه رحم توصیه نمی شود. خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در شما بسیار کم است. همچنین، هر گونه تغییر در سلول های دهانه رحم احتمالاً خود به خود از بین می رود. اگر مطمئن نیستید که آیا به آزمایش پاپ اسمیر نیاز دارید یا خیر، به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید و با او مشورت نمایید.

برای انتخاب پرستار کودک و نوزاد یا سالمند باید به چه نکاتی توجه داشت؟

چه افرادی نیاز به انجام تست پاپ اسمیردارند؟

متخصصین توصیه می‌کنند که خانم‌ها باید هر سه سال یکبار از ۲۱ سالگی تست پاپ اسمیر را انجام دهند. زیرا، ممکن است برخی از خانم‌ها در معرض خطر ابتلا به سرطان یا نوعی عفونت باشند. 

در چنین مواقعی گاهی پزشک صلاح می‌داند که تست به‌صورت مکرر انجام شود:

  • HIV مثبت دارید.
  • سیستم ایمنی شما به دلیل شیمی درمانی یا پیوند عضو ضعیف شده است.
  • اگر بالای ۳۰ سال داشته باشید و طی این مدت در آزمایشات انجام گرفته نتایج غیر طبیعی مشاهده نشده است. 

در صورت ترکیب با دیگر آزمایشاتی مانند تست HPV ممکن است هر ۵ سال یکبار نیاز به چنین آزمایشی داشته باشید. HPV ویروسی است که باعث ایجاد زگیل تناسلی می‌شود و احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش می‌دهد. درباره انتی بیوتیک برای درمان سنگ لوزه بیشتر بدانید.

در حین انجام آزمایش پاپ اسمیرچه اتفاقی می افتد؟

در طی آزمایش پاپ اسمیر روی میز معاینه دراز می کشید. ارائه دهنده شما از یک ابزار پلاستیکی یا فلزی به نام اسپکولوم برای باز کردن واژن استفاده می کند تا دهانه رحم دیده شود. سپس پزشک از یک برس یا سواب کوچک و نرم برای جمع آوری سلول ها از دهانه رحم استفاده می کند.

نمونه سلول برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شود. پاپ اسمیر اغلب به عنوان بخشی از معاینه لگن انجام می شود. در طول معاینه لگن، پزشک شما رحم، تخمدان ها و ناحیه تناسلی شما را معاینه می کند. اما معاینه لگن همیشه شامل تست پاپ اسمیر نمی شود. بنابراین، هنگامی که معاینه لگن دارید، از پزشک خود بپرسید که آیا آزمایش پاپ اسمیر را نیز انجام خواهید داد یا خیر.

آرایش صورت گرد و تپل چگونه است؟ + آموزش مراحل انواع آرایش صورت گرد و تپل

چند بار باید تست پاپ اسمیررا تکرار کرد؟

به‌طور کلی پزشکان توصیه می‌کنند که تست پاپ اسمیر هر سه سال یکبار برای خانم‌ها ۲۱ تا ۶۵ سال باید تکرار شود.  در صورتی که این تست همراه با آزمایش HPV انجام گیرد، خانم‌های بالای ۳۰ سال می‌توانند هر ۵ سال یکبار این تست را انجام دهند.

اگر بیمار عوامل خطرسازی داشته باشد، پزشک بدون توجه به سن بیمار انجام مکرر پاپ اسمیر را توصیه خواهد کرد. این عوامل خطرساز به شرح زیر است:

  • سلول‌های پیش سرطانی تشخیص داده شده باشد.
  • در معرض دی اتیل استیل بسترول قبل از تولد باشید.
  • دچار عفونت HIV باشید.
  • دچار ضعف سیستم ایمنی به دلیل پیوند عضو، شیمی درمانی یا استفاده مزمن از کورتیکواستروئیدها هستید.
  • سابقه مصرف سیگار را دارید.

اقدامات قبل از انجام تست پاپ اسمیر چیست؟

در طول دوره قاعدگی نباید آزمایش پاپ اسمیر انجام دهید. زمان مناسب برای انجام آزمایش حدود پنج روز پس از آخرین روز پریود است. برای دو تا سه روز قبل از آزمایش، نباید:

  • از تامپون نباید استفاده کنید.
  • از فوم، ژله یا کرم ضد بارداری استفاده نکنید.
  • از سایر کرم ها یا داروها در واژن استفاده نکنید.
  • دوش واژینال قبل از تست پاپ اسمیر ممنوع می باشد.
  • رابطه جنسی واژینال نداشته باشید.

عوارض و خطرات ناشی از تست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر روشی مطمئن برای غربالگری سرطان دهانه رحم است. با این حال ممکن است خطاهایی در این آزمایش وجود داشته باشد و بیماران نتایج کاذب منفی را شاهد باشند. در حقیقت به این معنی که آزمایش نشان می‌دهد که هیچ ناهنجاری وجود ندارد، حتی اگر سلول‌های غیر طبیعی وجود داشته باشد. نتیجه منفی کاذب به این معنی نیست که اشتباهی در روند آزمایش رخ داده است.

تست پاپ اسمیر

عواملی که می‌تواند منجر به نتیجه منفی کاذب شود به شرح زیر است:

  • عدم وجود سلول‌های کافی
  • تعداد کم سلول‌های غیر طبیعی
  • وجود خون یا سلول‌های التهابی که سلول‌های غیر طبیعی را پوشانده است.
متخصص غدد و متابولیسم کیست؟ + پزشک متخصص غدد چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند؟

با این حال اگر سلول‌های غیر طبیعی در یک آزمایش تشخیص داده نشود، در آزمایشات بعدی قطعا نشان داده خواهد شد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با تست پاپ اسمیر آشنا شدید. همچنین از نحوه انجام تست و اقدامات قبل از آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

چه زمانی بعد از پاپ اسمیر می‌توان رابطه جنسی داشت؟

در اغلب موارد مشکلی برای رابطه جنسی بعد از پاپ اسمیر ندارید. در واقع پس از انجام آن شما هیچ منعی برای فعالیت‌های عادی خود نخواهید داشت.

با تست پاپ اسمیر چه بیماری‌هایی مشخص می‌شود؟

تست پاپ اسمیر زمانی به بیماران پیشنهاد می‌شود که سلول پیش سرطانی‌ یا تغییرات سلولی در دهانه رحم مشاهده شده باشد و در صورت عدم درمان، احتمال ابتلا به سرطان رحم وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا