دندانپزشکی

اوردنچر دندان چیست؟

اگر همه دندان‌های خود را از دست داده‌اید، اوردنچر ایمپلنت یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما خواهد بود. در این روش از پروتزهای تحت حمایت ایمپلنت استفاده می‌شود. در این مطلب توضیح می‌دهیم که این نوع ایمپلنت چیست؟ چگونه انجام می‌شود؟ چه افرادی می‌توانند از آن استفاده کنند و برای چه افرادی مناسب نیست؟ نسبت به دیگر روش‌های ایمپلنت و پروتز دندان مصنوعی چه مزایایی دارد؟ چه عوارضی ممکن است ایجاد کند؟ قیمت آن چقدر است و به چه مراقبت‌هایی نیاز دارد. در صورتی‌که قصد کاشت دندان را دارید و نمی‌دانید روش اوردنچر ایمپلنت برای شما مناسب است یا نه باید با چند دندانپزشک مشاوره داشته باشید.


فهرست مطالب


اوردنچر چیست؟

همه ی افراد ممکن است در طول دوره ی زندگی خود دچار بی دندانی بشوند. در برخی از افراد ممکن است که بی دندانی کامل در یک داشته باشند . برای اینگونه افراد درمان های متفاوتی مانند ایمپلنت ، دست دندان و اوردنچر وجود دارد. اوردنچر های دندانی در مقایسه با درمان مشابه از هزینه به صرفه و استحکام قابل قبولی برخوردار است. اوردنچر های دندانی بر روی پایه های ایمپلنت قرار می گیرد و مشکلات لقی دست دندان ها ندارد و به علت پایه های ایمپلنت کمتر برای ایمپلنت ، از ایمپلنت کامل هزینه کمتری در بر دارد.

اوردنچر دندان چیست؟

یکی از درمان های زیبایی در دندانپزشکی اوردنچر می باشد. این روش برای افرادی مناسب است که کاملا بدون دندان هستند یا همه دندان های آنها در حال پوسیدگی است. بسیاری از سالمندان و افرادی که به دلایل مختلف دندان های خود را از دست داده اند از پروتز های متحرک یا دندان مصنوعی استفاده می کنند. دندان های مصنوعی امروزه مورد پسند بسیاری از افراد نیست . صحبت کردن و یا خوردن غذا با استفاده از پروتز های متحرک یا دندان های مصنوعی کمی دشوار است. اوردنچر روشی است که این دسته از مشکلات را بر طرف نموده است.

ایمپلنت دیجیتال؛ تکنولوژی جدید کاشت دندان سریع و راحت

اغلب افراد دارای دندان مصنوعی با لق بودن دندان های مصنوعی خود مشکل دارند با اوردنچرمی توان این مشکل را بر طرف نمود. اوردنچر روشی می باشد که با استفاده از آن پروتز کاملی روی پایه های کاشته شده در فک قرار می گیرد. این نوع پروتز ، پروتز متحرک است .

اوردنچر دندان

اوردنچر با استفاده از ایمپلنت انجام می گیرد. همانطور که گفته شد، دندان های مصنوعی و پروتز های متحرک به دلیل شل یا سفت بودن در دهان بیماری مشکلاتی را به وجود می آورند. لذا دندانپزشکان تصمیم گرفتند این مشکل را با استفاده از ایمپلنت حل نمایند.

در اوردنچرچند ایمپلنت در فک بیمار جایگذاری می شود. بدین ترتیب پروتز متحرک روی ایمپلنت ها قرار می گیرد که باعث می شود شل بودن یا سفت بودن و دیگر مشکلات پروتز متحرک بر طرف گردد. وقتی دنچر کامل به اوردنچر متکی بر ایمپلنت تبدیل می شود ، جویدن با استفاده از آن آسانتر می گردد.

در اوردنچر (پروتز متحرک با ایمپلنت ) که با استفاده از ایمپلنت انجام می شود تعداد ایمپلنت های به کار رفته بسیار کم می باشد و حداکثر ۶ ایمپلنت بر فک قرار می دهند. اما در پروتز ثابت با ایمپلنت برای هر دندان یک ایمپلنت قرار می گیرد که هزینه زیادی را در بر خواهد گرفت . ایمپلنت های اوردنچر با جراحی در استخوان فک قرار می گیرند. اوردنچرمیله ای با نظر و تشخیص دندانپزشک انجام می گیرد.

فیلم دندان اوردنچر

ساختار پروتز دندان اوردنچر چگونه است؟

اوردنچر نوعی پروتز دندانی است که جایگزین چندین دندان از دست رفته یا کل قوس دندانی(هر فک) در بالا یا پایین می‌شود. این ترمیم با رنگ و درخشندگی دندان‌های طبیعی مطابقت دارد. بنابراین سایرین معمولا تشخیص نمی‌دهند که دندان‌های شما مصنوعی است و به‌سادگی مشکل بی دندانی شما برطرف می‌شود.

عکس دندان اوردنچر

معرفی انواع اوردنچر دندان

ر روش درمانی اوردنچر، می توان با توجه به شرایط و تشخیص پزشک، از سه روش آن استفاده کرد. این سه روش که شامل انواع اوردنچر می شود به صورت زیر است :

  ۱. کاشت دندان بر پایه بافت لثه

در این نوع اوردنچر، متخصص در فک بالا و پایین ایمپلنت هایی قرار می دهد که بتواند پروتز دندانی را روی آنها نصب کند و کاشت دندان بر روی ایمپلنت اتفاق می افتد. پس پروتز مورد نظر باید منطبق با این پایه ها طراحی و ساخته شده باشد. اوردنچرمتکی بر بافت لثه به صورت ثابت اجرا می شود.

همه چیز درباره دندان عقل نهفته + آیا کشیدن دندان عقل بدون بخیه امکان پذیر است؟

  ۲. اوردنچر بر پایه ایمپلنت

همان طور که در تعریف اوردنچر بیان شد، در این روش ریشه دندان های جدید همان ایمپلنت ها می باشند که به نحوی پایه و نگهدارنده دندان هستند. متخصص دندان های مصنوعی را با توجه به نوع طراحی به صورت کامل یا با کمک تاج های تلسکوپی، بر روی پایه های ایمپلنتی قرار می دهد.

پزشک تشخیص می دهند که با توجه به نوع فک شما، نیروی وارده و … چه تعداد پایه ایمپلنت نیاز است. معمولا در اکثر موارد برای نگهداری مجموع دندانی، ۴ تا ۶ پایه کاشت می گردد. بیشتر بخوانید: درباره مال اکلوژن بیشتر بدانید

  ۳. کاشت دندان بر پایه ایمپلنت و لثه

در این حالت مقداری از نگهداری دندان با کمک ایمپلنت و مقداری با کمک لثه صورت می گیرد. تعداد پایه های کاشت شده کمتر می شود و شامل دو مورد در محل دندان های نیش می باشد. این دو پایه توسط یک میله به یکدیگر متصل می شوند و دندان بر روی آنها قرار می گیرد. نام دیگر کاشت دندان بر پایه ایمپلنت و لثه، اوردنچرمیله ای می باشد که اشاره به همین میله استفاده شده در بین دو ایمپلنت دارد.

فرق اوردنچر با ایمپلنت چیست؟

اگر بخواهیم به‌ صورت کوتاه به فرق اوردنچر با ایمپلنت اشاره کنیم به موارد زیر می‌رسیم:

  • ایمپلنت‌های دندانی برای افرادی است که نیاز به جایگزینی یک یا دو دندان دارند. اما اوردنچر زمانی استفاده می‌شود که تعداد زیادی از دندان‌ها نیاز به جایگزین داشته باشند.
  • تفاوت این است که ایمپلنت‌ها، داخل استخوان فک جایگزین می‌شوند. آنها پایه‌ای مانند ریشه دندان دارند که توسط جراحی در داخل فک قرار می‌گیرد. در مرحله بعد روی آن روکش و با بریج قرار می‌گیرد.
  • برای افرادی که تعداد زیادی از دندان‌های خود را از دست داده‌اند ایمپلنت کردن تک‌تک دندان‌ها هزینه بر وسخت است. برای همین از پروتز استفاده می‌شود و گاهی که این پروتز ها به وسیله چند ایمپلنت در داخل فک ثابت می‌شوند.
آشنایی با کامپوزیت دندان و تاثیرات آن بر زیبایی با فیلم + بررسی انواع کامپوزیت و مراقبت از آن

اوردنچر برای چه افرادی مناسب است؟

اوردنچر هم مانند هر روش درمانی دیگر، برای هر فردی مناسب نیست. افرادی که کاندید مناسبی برای انجام اوردنچربر پایه ایمپلنت نیستند، شامل موارد زیر هستند:

  • افراد جوانی که استخوان فک آن‌ها به‌طور کامل رشد نکرده است.
  • افرادی که سیگار می‌کشند، کاندید مناسبی برای اوردنچر نیستند.
  • افرادی که مبتلا به دندان قروچه هستند و یا دندان‌های خود را به هم می‌فشارند

به‌طور کلی افرادی مناسب انجام اوردنچر هستند که:

  • لثه‌های سالم و بدون عفونتی داشته باشند.
  • استخوان فک محکم برای کاشت فیکسچر داشته باشند.
  • تمایل به مراقبت از لثه و تجهیزاتی که قرار است در دهان قرار بگیرد، داشته باشند

مراحل روش انجام اوردنچر دندان چگونه است؟

اگر بیمار نیاز به پروتزی داشته باشد که به‌وسیله ایمپلنت ساپورت شود (ایمپلنت‌اوردنچر)، مراحل زیر برای ساخت و نصب اوردنچر لازم است. درباره لمینت دندان  چه می دانید؟

۱٫ مشاوره

دندانپزشک یک معاینه جامع انجام می‌دهد و سابقه پزشکی فرد را بررسی می‌کند. او عکس‌های لازم و رادیوگرافی‌ ۳ بعدی(عکس CBCT) را برای شما تجویز می‌کند تا با استفاده از آنها تصمیم درستی برای نوع پروتز مناسب بگیرد.

۲٫ کاشت ایمپلنت

برای افرادی که  نیاز به کاشت ایمپلنت دارند، دنداپزشک در طی یک جراحی سر پایی استخوان فک را باز کرده و یک میله فلزی(فیکسچر) از جنس تیتانیوم را مثل پیچ در داخل ان قرار می‌دهد.

در مرحله بعد دندانپزشک لثه را باز می‌کند و روی ایمپلنت هیلینگ را می‌گذارد که سر آن از لثه بیرون می‌آید. پس از اینکه تمام ایمپلنت‌های لازم کاشته شدند (۲ تا ۴ عدد بسته به نوع آونچر)  می‌توان به سراغ مرحله بعد رفت.

۳٫ قالب‌گیری برای اوردنچر

دندان‌هایی که قرار است با پروتز جایگزین شوند، نیاز به قالب‌گیری دارند. گاهی لازم است از تمام فک قالب‌گیری شود. این قالب برای ساخت پروتز لازم است و به لابراتوار فرستاده می‌شود.

۴٫ قرار دادن اوردنچر

در این مرحله اوردنچرکه بر اساس ساختار دهان شما در لابراتوار ساخته شده است داخل دهان شما قرار می‌گیرد و تست می‌شود. اگر نیاز به تغییر و یا تراش داشته باشد، این تغییرات انجام می‌شود و در غیر این صورت به قسمتی از ایمپلنت‌ها که بیرون لثه قرار گرفته‌اند وصل می‌شود. این اتصال معمولا دائمی است و تنها دندان‌پزشک می‌تواند آن را جدا کند.

در مورد اوردنچرهایی که به ایمپلنت متصل نمی‌شوند، نگه‌داشتن آنها به وسیله گیره‌هایی است که به دندان‌های اطراف متصل می‌شود. گاهی هم پروتز تنها توسط لثه‌ها در جای خود نگه‌داری می‌شود.

جدیدترین قیمت‌های ایمپلنت دندان

فواید و مشکلات اوردنچر نسبت به پروتزهای دیگر

فواید و مشکلات اوردنچر و همچنین هزینه آن تا حد زیادی به تعداد دندان‌ها و همچنین روش نصب آنها وابسته است.

قیمت اوردنچر ثابت که در داخل فک با استفاده از ایمپلنت ثابت می‌شود، بیشتر از انواع متحرک است. با این حال این پروتز‌ها راحت‌تر هستند و به دلیل این‌که در داخل فک ثابت شده‌اند سبب تحلیل استخوان فک نمی‌شوند. هرچه تعداد ایمپلنت‌های لازم بیشتر باشد، هزینه پروتز نیز بیشتر خواهد شد.

  • پروتزهایی که در داخل فک ثابت نمی‌شوند قیمت کمتری دارند. اما ممکن است که در داخل دهان بلغزند و برای فرد مشکلاتی را ایجاد کنند.
  • پروتز متحرک اگر تمام قوس(فک) دندانی پایین را بپوشانند، ممکن است مصنوعی بودن آن مشخص شوند و همگام صحبت کردن جابه‌جا شوند.
  • مشکل جابجا شده برای اوردنچرهایی که تعداد کمتری از دندان‌ها را پوشش می‌دهند و به وسیله گیره ثابت می‌شوند کمتر است.
  • پروتزهای متحرک هزینه کمتری هم دارند. با این حال انواعی از پروتز که داخل فک ثابت نمی‌شوند، می‌توانند به مرور سبب تحلیل استخوان فک شوند.

مزایای اوردنچردندان

  • – امکان خارج کردن پروتز از دهان در شب تا فک و مفاصل و استخوان های درگیر فشار کمتری را تحمل کنند.
  • – کنترل بهداشت دهان با امکان خارج کردن پروتز آسان تر انجام خواهد شد.
  • – اوردنچر نسبت به دست دندان متحرک تجمع کمتر غذا در زیر و اطراف پروتز را به همراه دارد.
  • – بعضی قسمت های فک که استخوان کافی ندارند را در اوردنچرمیتوان از طرح مورد نظر برای درمان خارج کرد تا به انجام پیوند استخوان نیاز نباشد.
  • – ایمپلنت کاشته شده در فک باعث حفظ استخوان و جلوگیری از تحلیل آن میشود و همچنین باعث میشود که لثه فشار کمتری را تحمل کند.

معایب اوردنچر

از جمله مهترین معایبی که میتوانیم برای این روش درمانی بیان نماییم، مدت زمان ترمیم آن است.
اصولا باید پس از پروتز دندان هر ۶ ماه تا یک سال به دندانپزشک مراجعه نماییم تا اگر مشکلی در اباتمنت یا ایمپلنت های دندان رخ داد، به سرعت برطرف شود.
در بیشتر مواقع افراد از دندان‌های مصنوعی خود را همچون دندان‌های طبیعی شان به خوبی مراقبت نمیکنند، که این مسئله منجر به آسیب رساندن به دندان میشود. نیازی است که فرد برای ترمیم یا تعویض مشکل به دندانپزشک مراجعه کند. اگر مراقبت با دقت صورت پذیرد، مسلما دیگر نیازی به تعمیر یا تعویض نخواهد بود.

فرنوم زبان و فرنکتومی چیست؟ + فرنوم لب چه مشکلاتی را بوجود می ‌آورد؟

قیمت اوردنچر دندان چقدر است؟

در این روش درمانی، پارامترهای درمانی متفاوتی وجود دارد که این پارامترها بر روی قیمت نهایی تاثیر گذار هستند. از جمله اینکه تعداد ایمپلنت مورد نیاز برای افراد مختلف متفاوت می باشد. هر چه تعداد بیشتری ایمپلنت نیاز باشد، هزینه اوردنچر نیز بیشتر می شود.

در برخی موارد فک نیاز به جراحی دارد که این حالت نیز هزینه ها را تغییر می دهد. عامل دیگری که در هزینه اوردنچر تاثیرگذار است، توانایی متخصص و امکانات کلینیک است. حتما برای انجام روش های تخصصی و حساس مانند اوردنچر به متخصص حرفه ای مراجعه نمایید. مواد استفاده شده برای پروتز دندان، کیفیت و نوع قالب گیری نیز سایر عواملی هستند که بر روی قیمت نهایی اثر خواهند گذاشت.

سخن پایانی

شما در این مقاله با اوردنچردندان آشنا شدید. همچنین از انواع و قیمت اوردنچردندان آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

تفاوت بین دندان مصنوعی یا دنچر با پروتزهای اوردنچر چیست؟

پروتزهای معمولی یا دنچر‌ها توسط چسب دندانپزشکی در جای خود ثابت می‌شوند. پروتزهای اوردنچر از بیرون مانند پروتزهای معمولی به نظر می‌رسند، در واقع با بستن یا پیچ کردن بر روی ایمپلنت‌های تیتانیومی که در استخوان فک بیمار قرار داده شده‌اند، در دهان تثبیت می‌شوند.

ماندگاری پروتز‌های دندانی اوردنچر چقدر است؟

اگرچه پروتز‌های دندانی احتمالاً هر ۱۰ تا ۱۵ سال یکبار به دلیل ساییدگی و فرسودگی نیاز به تعویض دارند اما به طور کلی، ایمپلنت‌های اوردنچر با مراقبت و نگهداری مناسب می‌توانند تا آخر عمر دوام بیاورند. حلقه‌های نایلونی موجود بر روی پروتزها سریعتر فرسوده می‌شوند و احتمالاً هر یک تا پنج سال یکبار باید تعویض شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا