پروتز دندانیدندانپزشکی

پروتز دندان چقدر طول میکشد؟

پروتز دندان، قطعه‌ای مصنوعی و ساخته‌ی دست بشر است که با قرار گرفتن در دهان، جای خالی دندان یا دندان‌های از دست رفته‌ی فرد را پر می‌کند. این قطعه پس از قالب گیری از دهان شخص در لابراتوار ساخته می‌شود. به همین دلیل، ممکن است تولید آن کمی زمان‌بر باشد.

پروتز دندان چقدر طول میکشد؟
پروتز دندان چقدر طول میکشد؟

اما اینکه منظور از زمان‌بر بودن دقیقا چقدر است و به طور کلی اینکه تمام فرایند جایگزینی دندان‌ها با کمک پروتز دندان چقدر طول می‌کشد، موضوعی است که ذهن بسیاری از متقاضیان این خدمت دندانپزشکی را به خود مشغول کرده است. به همین دلیل، ما در ادامه‌ی این مقاله، اطلاعات بیشتری را در خصوص پروتز دندان و مراحل انجام آن به شما ارائه خواهیم داد.

مراحل انجام پروتز دندان

ساخت پروتز دندان فرآیندی چند مرحله ای است که نیاز به همکاری نزدیک بین بیمار، دندانپزشک و لابراتوار دارد. این فرآیند معمولا چند هفته طول می‌کشد و شامل مراحلی است که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

مرحله 1: مشاوره

در اولین مرحله، قرار است تا دندانپزشک، وضعیت کامل دهان و دندان‌های شما را بررسی کند. اینکه آیا شما کاندیدای مناسبی برای استفاده از پروتز دندان هستید و حتی اینکه آیا روش‌های جایگزین و بهتری برای شما وجود دارد یا خیر.

در این جلسه، معمولا سوالاتی از قبیل سوالات زیر از شما پرسیده خواهد شد:

  • سابقه پزشکی: دندانپزشک در مورد سابقه پزشکی شما (از جمله هر گونه بیماری یا شرایطی که ممکن است بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد) سوال خواهد کرد.
  • سابقه دندانپزشکی: آیا تا به حال و خصوصا در 6 ماه اخیر، درمان یا جراحی دندانپزشکی انجام دادید؟
  • داروها: دندانپزشک قطعا در مورد داروهایی که مصرف می‌کنید نیز سوال خواهد کرد. زیرا برخی از داروها می‌توانند بر روند بهبودی پس از قرار دادن پروتز تاثیر بگذارند.
  • عادات و سبک زندگی: عادات غذایی و سبک زندگی شما (دندان قروچه در خواب، مصرف سیگار و الکل) نیز از جمله پرسش‌هایی است که دندانپزشک با هدف بررسی بهتر وضعیتتان از شما خواهد پرسید.
  • انتظارات شما: در نهایت، دندانپزشک از شما سوال می‌کند که چه انتظاری از پروتز دندان خود دارید. آیا دوست دارید پروتزی کاملا ثابت و با کاربردی مشابه دندان‌های طبیعی خود داشته باشید، یا به دلیل کمبود بودجه یا هر موضوع دیگری، ترجیح می‌دهید که از پروتزهای متحرک و قابل خارج کردن استفاده کنید؟
نقش هوش مصنوعی در دندان‌پزشکی مدرن

تمامی این پرسش‌‌ها و البته پاسخ‌های شما، مقدمه‌ای است برای رسیدن به یک برنامه درمان کامل و متناسب با نیازها و شرایط شما. 

مراحل انجام پروتز دندان - تصویر 2
مراحل انجام پروتز دندان – تصویر 2

مشاوره پروتز دندان چقدر طول می‌کشد؟

مرحله مشاوره پروتز دندان در یک جلسه سی الی شصت دقیقه‌ای طول خواهد کشید.

مرحله 2 و 3: معاینه و قالب گیری

در دومین قدم، نوبت به معاینه و بررسی وضعیت دهان و دندان‌های موجود در دهان شما خواهد رسید. اینکه آیا دندان‌های فعلی از سلامت کافی برخوردارند؟ آیا فرد دچار بیماری‌های دهان و دندان نیست و به طور کلی، اینکه آیا فرد از سلامتی کافی برای نصب پروتز دندان برخوردار است یا خیر.

اگر دندانپزشک در این مرحله، وضعیت دهان شما را برای نصب پروتز مساعد تشخیص دهد، شما وارد سومین مرحله، یعنی مرحله قالب گیری از دندان‌ها خواهید شد.

این مرحله با توجه به تعداد دندان‌های موجود در دهان شما انجام خواهد شد. یعنی دندانپزشک یا از تمام فک یا فک‌های شما قالب می‌گیرد، یا صرفا از فضا و جای خالیِ میان دندان‌های دیگر. حتی ممکن است دندانپزشک به شما پیشنهاد کند که برای اتصال بهتر دندان‌های خود، تعدادی از دندان‌های باقی مانده خود را بکشید و یا برای ایجاد تناسب بهتر با پروتز، از پایه ایمپلنت دندان استفاده کنید.

در نهایت، این قالب پس از تهیه، برای تولید و ساخت به لابراتوار ارسال خواهد شد.

معاینه و قالب گیری پروتز دندان چقدر طول می_کشد؟ - تصویر 3
معاینه و قالب گیری پروتز دندان چقدر طول می_کشد؟ – تصویر 3

معاینه و قالب گیری پروتز دندان چقدر طول می‌کشد؟

مرحله معاینه و قالب گیری پروتز دندان در صورت امکان در همان جلسه‌ی مشاوره انجام خواهد شد. این فرایند به تنهایی در حدود یک ساعت زمان خواهد برد. اما اگر نیاز به اقدامات دیگری مانند کشیدن دندان یا درمان ریشه دندان‌های باقی مانده باشد، طول درمان طولانی تر خواهد شد.

لیزر دندانپزشکی چیست و ترمیم دندان با لیزر چگونه است؟ + بررسی روش های نوین درمان پوسیدگی دندان

مرحله 4: ساخت پروتز در لابراتوار

تکنسین ساخت پروتز دندان در لابراتوار پس از دریافت قالب از دندانپزشک، فرایند تولید پروتز دندان را آغاز خواهد کرد. این پروسه بر اساس نوع پروتز دندان (ثابت، متحرک یا نیمه متحرک بودن پروتز) فرایندی متفاوت را طی خواهد کرد.

همچنین، جنس مواد اولیه مورد استفاده برای ساخت پروتز نیز از دیگر عوامل تاثیر گذار بر مدت زمان ساخت و تولید پروتز است. لابراتوارها معمولا پروتز دندان را از یکی از جنس‌های فلز، آکریلیک، پرسلن یا حتی ژله ای می‌سازند.

ساخت پروتز در لابراتوار چقدر طول می‌کشد؟

مرحله ساخت پروتز در لابراتوار با توجه به نوع و جنس پروتز بین 10 الی 20 روز طول خواهد کشید.

مرحله 5: نصب و تنظیم پروتز

پس از آماده شدن پروتز دندان، شما برای نصب و برقراری اتصال پروتز در دهان خود به دندانپزشکی مراجعه خواهید کرد. در این جلسه، دندانپزشک ابتدا پروتز را با دقت روی لثه‌ی شما جایگذاری می‌کند و در صورت تایید و راحتی شما، پروتز به صورت دائمی متصل خواهد شد.

برخی از دستورالعمل‌های مراقبت از پروتز و مباحت مربوط به نگهداری از این قطعه نیز در این جلسه به شما آموزش داده خواهد شد.

نصب و تنظیم پروتز دندان چقدر طول می‌کشد؟

مرحله نصب و تنظیم پروتز دندان در یک جلسه‌ی حدودا 30 الی 45 دقیقه‌ای انجام خواهد شد.

ساخت پروتز دندان چقدر طول می‌کشد؟

در حالت کلی، ساخت پروتز دندان بین یک تا نهایتا سه هفته طول می‌کشد. اما در برخی موارد، ممکن است این بازه طولانی‌تر شود. برای مثال، ساخت پروتزهای دندان کامل (دست اندازها) یا پروتزهای پارسیل، طولانی‌تر از پروتزهای تکی است.

ایمپلنت فوری دندان چیست + مراحل + مزایا و معایب

پروتز ثابت و متحرک

پروتزهای دندان دو نوع اصلی دارند: ثابت و متحرک. هر یک از این پروتزها مزایا و معایب خاص خود را دارد و انتخاب نوع مناسب برای شما به نظر دندانپزشک، نیازها و شرایط فردی شما بستگی دارد.

پروتزهای ثابت آن دسته از پروتزهایی هستند که شبیه به یک دندان طبیعی در استخوان فک کاشته می‌شوند و قابل خارج کردن از دهان نیستند. بریج‌ها و ایمپلنت‌های دندان، نمونه‌هایی از پروتز دندان ثابت هستند.

آن‌ها ظاهری زیباتر، طبیعی‌تر و عملکردی بهتر نسبت به پروتزهای متحرک دارند. هر چند که معمولا قیمت بالاتری دارند و برای افراد با هر شرایطی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. جهت مشاهده قیمت پروتز دندان کلیک کنید.

در مقابل، پروتزهای متحرک قابل خارج کردن از دهان هستند. یعنی به استخوان فک و یا هیچ بخش دیگری از دهان شما متصل نمی‌شوند. دندان مصنوعی‌ها و پروتزهای پارسیل، در دسته بندی پروتز دندان متحرک قرار می‌گیرند.

این پروتزها معمولا ارزانتر از پروتزهای ثابت هستند و در بیشتر مواقع برای تمام افراد قابل استفاده اند. هر چند که نه زیبایی و عملکردِ پروتزهای ثابت را دارد و نه می‌توانند ثباتِ آن‌ها را داشته باشند.

مزایای ایمپلنت نسبت به پروتز - تصویر 4

مزایای ایمپلنت نسبت به پروتز

اگر شرایط ایمپلنت کردن دندان یا دندان‌های خود را داشتید، حتما استفاده از این روش را در اولویت خود قرار دهید. چرا که ویژگی‌ها و مزایای ایمپلنت دندان نسبت به پروتز از تمام جهات بیشتر و بهتر است.

برای مثال، ایمپلنت ها از ثبات و ماندگاری بیشتری نسبت به پروتزها برخوردارند. آن‌ها می‌توانند تا آخر عمر در دهان شما باقی بمانند. در حالی که پروتزهای دندان باید نهایتا پس از گذشت 10 سال تعویض شوند.

تجهیزات مطب دندانپزشکی

ایمپلنت دندان از نظر عملکرد نیز رتبه بهتری از پروتز دندان دارد؛ چرا که می‌تواند درست مانند دندان‌های طبیعی شما عمل کند. در حقیقت، در زمان استفاده از ایمپلنت دندان، خبری از محدودیتی نظیر عدم مصرف غذاها و خوراکی‌های سفت نیست.

کمک به حفظ تراکم استخوان فک، سادگی و سهولت نگهداری، حفظ ظاهر طبیعی و زیبا و به طور کلی، کمک به افزایش کیفیت زندگی، همه از جمله مزایایی است که ایمپلنت‌های دندان نسبت به پروتزها دارند.

انجام پروتز دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

یکی از برترین مجموعه‌های دندانپزشکی شهر تهران که خدمات بسیار باکیفیتی در خصوص پروتز دندان به مراجعین خود ارائه می‌دهد، مجموعه دندانپزشکی دکتر بنیانیان است. این مجموعه با حضور برترین متخصصان پروتز دندانِ شهر تهران، خدمات بسیار باکیفیت و ویژه‌ای به مراجعین خود ارائه خواهد داد.

انجام پروتز دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان - تصویر 5
انجام پروتز دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان – تصویر 5

متخصصان مجموعه دکتر بنیانیان پس از بررسی کامل وضعیت دهان و دندان‌های شما، بهترین نوع پروتز را پیشنهاد و پس از قالب گیری، پروتز را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به شما تحویل خواهند داد. چرا که این مجموعه با سریع‌ترین و برترین لابراتوارهای ساخت پروتز دندان در تهران همکاری می‌کند.

از دیگر مزایای دریافت خدمات پروتز دندان از مجموعه دندانپزشکی دکتر بنیانیان می‌توانیم به تشخیص دقیق بهترین نوع پروتز، ارائه آموزش‌های لازم در خصوص مراقبت و نگهداری از پروتز و قابلیت پرداخت هزینه‌ها به صورت اقساطی اشاره کنیم.

در آخر

اگر قصد استفاده از پروتز دندان را دارید، باید در خصوص ویژگی‌های مد نظر خود با یک دندانپزشک متخصص پروتز دندان مشورت کنید و مطمئن شوید که پروتز دندان گزینه‌ی مناسبی برای وضعیت و شرایط فعلی دهان شما است. در نهایت، برای انجام این کار، می‌توانید به مجموعه‌های معتبری نظیر کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان مراجعه و از این روش جایگزینی دندان‌های از دست رفته بهره‌مند شوید.

لیست پرمصرف ترین یکبار مصرف های دندانپزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا