دندانپزشکی نوین

سیر تا پیاز ارتودنسی نامرئی

 حتما شما هم در مورد ارتودنسی نامرئی چیزهایی شنیده اید. با وجود اینکه به دلیل نامرئی بودن مزیت های زیادی برای این روش های ارتودنسی وجود دارد، اما ارتودنسی نامرئی نیز می تواند دارای معایبی باشد. اگر شما هم به فکر انجام ارتودنسی نامرئی هستید، لازم است تا قبل از هرگونه اقدامی اطلاعاتی در این زمینه به دست آورید. در این مقاله با ما همراه باشید تا همه چیز را در مورد ارتودنسی نامرئی بدانید.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

یکی از جدیدترین فناوری ها در زمینه درمان با ارتودنسی، اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی نام دارد. این تکنیک مخصوص افرادی طراحی شده است که نسبت به ظاهر دندان های خود حساس هستند و تمایلی به دیده شدن براکت های ارتودنسی در هنگام لبخند زدن ندارند. به عبارت دیگر ارتودنسی نامرئی همان ارتودنسی معمولی، بدون استفاده از سیم است. البته مراحل روش نامرئی یا بدون سیم با مراحل ارتودنسی ثابت کاملا تفاوت دارد.

ارتودنسی نامرئی


اگرچه مهم ترین مزیت استفاده از ارتودنسی نامرئی، نمایان نبودن آن است، اما به یاد داشته باشید که اجرای این روش درمانی برای همه امکان پذیر نیست. البته کسانی که از ارتودنسی معمولی استفاده کرده اند، می توانند برای ادامه درمان از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند.

انواع

  • براکت های سرامیکی
  • الاینر‌های شفاف
  • بریس‌های درونی

براکت‌های سرامیکی

براکت های سرامیکی از کامپوزیت ساخته شده‌اند و شفاف هستند. جنس آن‌ها ضعیف‌تر و شکننده‌تر از بریس های فلزی است. اندازه براکت‌ سرامیکی از براکت‌های فلزی بزرگتر است و نحوه اتصال آنها روی سیم‌های لاستیکی است. این سیم‌ها هرماه قابل تعویض هستند و نیازی به اتصال‌های سیمی ندارند.

ارتودنسی-سرامیکی-01

این بریس‌ها تا انتهای طول درمان به دندان متصل هستند ولی به اندازه نوع فلزی محکم نیستند و نیاز به مدت زمان بیشتری برای ماندگاری روی دندان نسبت به نوع فلزی دارند. این نوع بریس‌ها گران قیمت‌تر و شکننده‌تر هستند و نیازمند مراقبت بیشتری می‌باشند.

درباره ایمپلنت دندان بیشتر بدانید

الاینرهای شفاف

در این نوع درمان از یک قالب همتراز کننده شفاف و بیرنگ استفاده می‌شود. این قالب ها با دندان‌ها انطباق پیدا می‌کنند و دارای کمترین نوع درد هستند. در این نوع ارتودنسی هیچ نوع شکستن یا ضرب دیدگی وجود نخواهند داشت. می‌توانید آن را هنگام غذا خوردن، نوشیدن و مسواک زدن از دهان خارج کنید. در نوع الاینرهای شفاف دندانپزشک یک قالب 3 بعدی از دندان‌های شما تهیه خواهد کرد.

بریس‌های درونی

در این نوع درمان ارتودنسی، براکت‌ها به پشت دندان می‌چسبند و از دید پنهان هستند. برای ساخت این بریس ها از تصاویر داخل دندان استفاده می‌کنند. براکت‌ها در این نوع روش به قسمت‌های درونی دندان می‌چسبند و قابل حرکت و جابه جایی نیستند. این روش در درمان ارتودنسی روش جدیدی است که قیمت آن نسبت به دیگر روش‌ها بالا است. در این نوع درمان ممکن است صحبت کردن، رعایت بهداشت دندان‌ها و برداشتن پلاک کمی چالش برانگیز باشد.

مزایا

ارتودنسی نامرئی نسبت به روش سنتی آن از مزایایی برخوردار است. وجود همین مزایا باعث استقبال تعداد بسیاری از بیماران برای دریافت این روش درمانی شده است. از مهمترین مزایایی که بیماران را تشویق به استفاده از این روش نموده است می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ظاهر کاملاً شفاف و نامرئی
ارتودنسی نامرئی
  • سهولت در استفاده از پلاک ارتودنسی در طول روز
  • مناسب بودن برای اصلاح دندان های پر ازدحام و بافاصله، کراس بایت، اوربایت، اوپن بایت
  • طول درمان کوتاهتر در مقایسه با ارتودنسی به روش سنتی
  • نبود محدودیت غذایی نسبت به روش سنتی
  • ظرافت و نامرئی بودن پلاک های ارتودنسی
  • تحریک و التهاب کمتر برای لثه و بافت های داخلی دهان
  • امکان استفاده از نخ دندان و مسواک معمولی
  • کاهش احتمال باقی ماندن غذا بین دندان ها و در نتیجه کاهش ابتلا به پوسیدگی دندان
درباره ی جرم گیری دندان و مزایا و معایب آن بیشتر بخوانید

معایب

همانطور که گفته شد، این روش در کنار مزایا، معایبی نیز دارد. از جمله معایب روش ارتودنسی نامرئی موارد زیر است:

  • با توجه به متحرک بودن پلاک، احتمال گم شدن آن وجود دارد،
  • ممکن است فرد از ابتدای شروع روند درمان تا زمانی که به ارتودنسی عادت کند، کمی احساس درد داشته باشد،
  • ارتودنسی نامرئی نسبت به روش سنتی هزینه بالاتری دارد،
  • در طول روز حداکثر دو ساعت امکان خارج کردن پلاک از دهان وجود دارد،
  • بعضی از ناهنجاری های دندانی و استخوانی شدید با این روش قابل درمان نیست.

طول درمان ارتودنسی نامرئی

این درمان بسته به نوع بریس‌های مورد استفاده و شرایط مصرف آنها، بین 12 تا 18 ماه و گاهی طولانی‌تر است. بریس‌های فلزی نسبت به نوع سرامیکی آن کارکرد بهتری دارند زیرا جنس آنها سخت‌ تر است.

ارتودنسی نامرئی

در بریس‌ های سرامیکی مدت زمان درمان طولانی‌ تر است و باید مدت بیشتری روی دندان بمانند زیرا استحکام کمتری دارند. بریس‌ های درونی نیز مدت زمان بیشتری را برای درمان احتیاج دارند. الاینرهای شفاف بین 9 تا 15 ماه زمان برای درمان احتیاج دارند و گاها ممکن است بین 12 تا 24 ماه نیز متغیر باشد. این مدت زمان، بستگی به میزان نامرتبی دندان‌ها دارد.

بهترین سن انجام ارتودنسی نامرئی

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چه سنی برای دریافت درمان ارتودنسی نامرئی مناسب تر است؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت اگر بیمار مشکل و ناهنجاری فک داشته باشد، مناسب ترین سن برای درمان ارتودنسی، قبل از شروع دوره بلوغ است. زیرا در این زمان فک در حال رشد است و هنوز انعطاف پذیری بالایی دارد. شروع درمان در این سن هم برای ارتودنتیست و هم برای بیمار به مراتب راحت تر از سن های بالاتر است. در مورد بیمارانی که چنین مشکلی ندارند، در هر زمانی که بخواهند می توانند درمان با ارتودنسی را انجام دهند. سن شروع درمان ارتودنسی در کودکان نیز بین 8 تا 9 سالگی می باشد.

بهترین چسب برای چسباندن دندان مصنوعی شکسته + 6 مدل چسب دندان مصنوعی

سخن پایانی

در این مقاله درباره ارتودنسی نامرئی سخن گفتیم. دانستیم که این نوع از ارتودنسی با وجود تمام مزایا، معایبی نیز دارد که لازم است فرد با اطلاع از آنها پیش برود. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت بنویسید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

https://bit.ly/3w6ieVdhttps://b2n.ir/x71901
https://cutt.ly/TRXkpi4yun.ir/tdxuv8
https://1ea.ir/HK1Hhttp://iwo.ir/aqxc6

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا