دندانپزشکی نوین

سیر تا پیاز ارتودنسی کاموفلاژ

ناهنجاری های اسکلتی در فک از جمله شایع ترین مشکلات دندانی و دهانی هستند. ارتودنسی کاموفلاژ به نوعی از ارتودنسی می گویند که در جهت پوشاندن مشکلات فکی انجام می شود. با این که در این ارتودنسی مشکل زمینه ای برطرف نمی شود اما تا حد زیادی تاثیرات مثبتی روی چهره فرد می گذارد. آیا شما درباره این ارتودنسی چیزی می دانید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در مورد آن بدست آورید.


جهت آگاهی: با ارتودنسی لینگوال آشنا شوید


ناهنجاری های هدف در ارتودنسی کاموفلاژ

مواردی که با ارتودنسی کاموفلاژ اصلاح می شوند, عبارتند از:

  • تنگی فک پایین یا بالا
  • جلوزدگی فک پایین یا بالا
  • عقب ماندگی فک پایین یا بالا
  • بهبود انحراف فک
  • کم یا زیاد کردن ارتفاع صورت

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: سیر تا پیاز ارتودنسی نامرئی


افراد نامناسب برای درمان کاموفلاژ

  • ناهنجاری های اسکلتی شدید کلاس ۲، متوسط یا شدید کلاس ۳ و ناهنجاری اسکلتی عمودی
  • بیماران مبتلا به نامرتبی شدید یا بیرون زدگی دندان ها
  • نوجوانان با پتانسیل رشد خوب یا بزرگسالان با ناهنجاری های بیشتر از حد خفیف. ( در این افراد آنها جراحی ارتوگناتیک معمولاً نتایج طولانی مدت بهتری به همراه دارد)
  • بیماران بزرگسال که عمر کمتری در پیش دارند
  • بیمارانی که از نظر پزشکی در خطر هستند.
  • بیماران کم توان ذهنی
  • بیمارانی که از نظر مشکلات لثه در خطر هستند.
  • نیاز به نتایج فوری باشد (بیمارانی که قصد رفتن به خارج، ازدواج و غیره را دارند)

برای مطالعه بیشتر: ارتودنسی متحرک چیست؟


درمان عقب افتادگی فک با ارتودنسی کاموفلاژ

عقب بودن فک پایین همان مال اکلوژن (Malocclusion) کلاس دو در اصطلاح دندانپزشکی است. این عارضه بیانگر وضعیتی است که در آن فک و دندان‌های ردیف بالا جلوتر و پیشرو نسبت به دندان‌ها و فک پایینی هستند. کوچکی فک پایین یا شکل گیری فک بالا بصورت نامتوازن (جلو بودن فک بالا) از جمله نشانه‌هایی است که در مال اکلوژن نوع دو باعث محدب جلوه دادن صورت بیمار می‌شود.

درباره جراحی لثه با لیزر + تفاوت های اصلی بین جراحی قدیمی و جراحی لثه با لیزر چیست؟
درمان عقب افتادگی فک پایین با ارتودنسی کاموفلاژ

اگر این عقب افتادگی فک پایین خفیف یا متوسط باشد می‌توان با روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ یا جبرانی آن را برطرف نمود. بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی بیمارن مواجهه با این عارضه میزان رضایت افراد از انتخاب روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ یا جبرانی در حد رضایت آنها در رفع عارضه ناهنجاری فک با عمل جراحی بوده است.

درمان تنگی فک بالا با روش کاموفلاژ

تنگی فک بالا نیز از ناهنجاری های دهان و دندان است که اگر خیلی شدید نشده باشد، می توان به وسیله روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ آن را درمان کرد.

در این روش، در صورتی که فرد مایل به جراحی فک نباشد متخصص ارتودنسی بدون جراحی قوس بالایی دندان فرد را تعویض می کند.

با استفاده از ارتودنسی کاموفلاژ روابط غیرمعمول فک بالا و پایین اصلاح می شوند. علاوه بر آن، با استفاده از این روش درمانی، ناهماهنگی هایی که در یک طرف فک وجود دارد درمان شده و در این صورت روابط متوازنی در دو فک فرد ایجاد می شود.

در روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ، متخصص ارتودنسی از وایرها و کش های بین فکی به منظور اصلاح تنگی فک بالا استفاده می کند که در تسریع روند درمان بسیار موثرند.


درباره ی ارتودنسی دیمون چه می دانید؟


درمان جلو زدگی فک پایین با روش کاموفلاژ

روش درمانی ارتودنسی کاموفلاژ برای اصلاح جلوزدگی فک پایین در کوتاه ترین زمان ممکن بسیار موثر است.

در برخی از افراد فک بالا به اندازه کافی رشد نمی کند و یا در برابر فک پایینی بیش از اندازه رشد می کند. همچنین، دندان های ثنایای فک پایین بیرون زدگی پیدا می کند. حتی ممکن است ثنایای فک بالا نیز دچار بی نظمی شود. تمامی این موارد کراس بایت جلویی را تشکیل می دهند. درصورتی که افراد به هر یک از این ناهنجاری ها دچار شوند می توانند از درمان ارتودنسی کاموفلاژ به منظور اصلاح آنها استفاده کنند.

فرنوم زبان و فرنکتومی چیست؟ + فرنوم لب چه مشکلاتی را بوجود می ‌آورد؟
درمان جلوزدگی فک پایین با ارتودنسی کاموفلاژ

در این روش، متخصص ارتودنسی با عقب بردن قوس دندانی پایین که دچار جلوزدگی شده و همچنین جلو آوردن فک بالا که دچار عقب ماندگی شده است، ناهنجاری جلوزدگی فک پایین را درمان می کند.

در رابطه باید توجه کرد، در صورتی که جلوزندگی فک درمان نشود، لثه های دندان های جلویی تحلیل می روند و منجر به مشکلات جانبی می شوند. در این صورت، فک پایین به مرور زمان به جلو حرکت می کند. در نهایت، این عمل منجر به یک ناهنجاری فکی می شود که به سادگی درمان نخواهد شد. در نتیجه، جلو زدگی فک پایین هر چه سریع تر باید توسط متخصص ارتودنسی درمان شود.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: از دلایل و علائم آبسه دندان چه می دانید؟ + درمان آبسه چیست؟


برتری ارتودنسی کاموفلاژ چیست؟

  • اصلی ترین مشکل بیمارانی که به دندانپزشک مراجعه می کنند، پوسیدگی دندان و عفونت لثه است. علاوه بر عدم رعایت بهداشت، بی نظمی دندان ها نیز در بروز این مشکلات موثر هستند.
  • انجام ارتودنسی کاموفلاژ نه تنها زیبایی چهره را بیشتر می کند، بلکه خطر ابتلا به بیماری های لثه را کاهش می دهد.
ارتودنسی اموفلاژ
  • از طرفی، اصلاح فاصله میان دندان ها، تمیزی بیشتر و کاهش پوسیدگی آن ها را به دنبال دارد. به این ترتیب، سلامت دهان و دندان ها تضمین می شود.

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: مکیدن انگشت در کودکان


سخن پایانی

در این مطلب درباره‌ی ارتودنسی کاموفلاژ خواندیم. قضاوت نهایی برای تعیین اینکه درمان ارتودنسی به تنهایی به منظور انجام کاموفلاژ برای یک مشکل اسکلتی نتیجه ی قابل قبولی به همراه دارد، و یا نیاز به جراحی ارتودنسی برای اصلاح و استتار مشکلات فک است، باید برای هر بیمار بطور جداگانه انجام شود. نقش متخصص ارتودنسی تامین اطلاعاتی است که برای تصمیم گیری نیاز است امید است این محتوا برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دلایل و عوارض کشیدن دندان چیست؟ + بررسی نکاتی که بعد از کشیدن دندان باید رعایت شود

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا